Pas på: Falske pengesedler i omløb i Aarhus-området

Østjyllands Politi tog lørdag en aarhusiansk mand og kvinde i at benytte falske pengesedler, som der er flere i omløb af

Hvis du for nylig har fået pengesedler i byttepenge tilbage fra en butik, så er det med at kigge godt efter, om det nu også er rigtige penge.

Østjyllands Politi er lørdag aften ude med en advarsel om, at et ukendt antal falske pengesedler formentlig er i omløb i Aarhus og omegn. 

Politiet anholdt lørdag, kl. 12.09, en 41-årig kvinde, som forsøgte at betale med en falsk pengeseddel på en café i Aarhus. Personalet opdagede, at det var en falsk seddel og kontaktede politiet, som anholdt kvinden.

Der var tale om en falsk 500 krone-seddel og efterfølgende fandt poiltiet ud af, at kvinden var i besiddelse af flere falske 50-, 100-, 500- og 1000 krone-sedler.

Vagtchef Per Bennekov hos Østjyllands Politi fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at politiet ikke vil ud med, hvor mange sedler man har fundet, hvordan og hvor de er fabrikeret, eller hvor mange sedler der formodes at være i omløb.

- Vi opfordrer folk til at være opmærksomme. Også særligt forretningsdrivende skal kontakte os, hvis de har mistanke om at have modtaget falske pengesedler, siger han og fortæller, at man kan se forskel på de falske og ægte pengesedler.

Derudover opfordrer politiet en kvinde, asiatisk af udseende, som fredag mellem kl. 15.00 og 15.30 modtog en falsk 500 krone-seddel i et supermarked i Trige til at henvende sig.

quote Vi opfordrer folk til at være opmærksomme. Også særligt forretningsdrivende skal kontakte os, hvis de har mistanke om at have modtaget falske pengesedler.

Per Bennekov, vagtchef, Østjyllands Politi

- Hun er et vidne, som vi gerne vil snakke med. Vi vil gerne have den seddel, hun fik tilbage i byttepenge, inden hun bruger den et andet sted, siger vagtchef Per Bennekov. 

Udover den 41-årige kvinde anholdt Østjyllands Politi også hendes 40-årige mand i sagen. Begge blev dog løsladt igen, da de ifølge politiet ikke selv har været med til at producere sedlerne.

- De er fortsat sigtet for at bruge falske penge. Vi arbejder lige nu på at finde ud af, hvor pengene stammer fra, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Martin G. Christensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND søndag morgen.

Har du oplysninger i sagen eller været i kontakt med falske penge, så kan politiet kontaktes på tlf. 114.  

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

_DSC2603-1600px

Lynnedslag stopper letbanen - flere afgange aflyst

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

190621 sygepljersker i strejke demo 1930 VTR Still

play Så begyndte strejken: Sygeplejersker får støtte fra Folketinget

Dagens mest læste