Partiet undskylder til krænkede kvinder - fik aldrig noget svar

Radikale Venstre beklager nu overfor de kvinder, der har klaget over Morten Østergaard. De fik aldrig svar efter deres klager.

Der blev ikke givet nogen tilbagemelding til de kvinder, der oplevede uønsket seksuel kontakt fra tidligere leder af De Radikale Morten Østergaard.

En af de krænkede måtte efterfølgende selv henvende sig, en anden fik ikke en tilbagemelding, og en tredje kvinde blev ikke inddraget i sagen, da sekretariatschefen fik kendskab til den via mellemmand.

- Det ligger mig på sinde her at beklage dybt, at én klager selv har måttet opsøge en tilbagemelding, og at en anden klager ikke har fået en tilbagemelding, siger sekretariatschef Lars Beer Nielsen i en meddelelse.

Han beklager deres oplevelser, "som gør ham ondt".

Østergaard fik påtale

Ifølge ham selv fik han overleveret de to af sagerne, da han tiltrådte i september 2016.

Alle tre sager blev håndteret ved, at den politiske leder fik en påtale, hvilket Østergaard ifølge en redegørelse fra De Radikale "tog til efterretning".

Mandag aften stod folketingsmedlem Katrine Robsøe (R) frem og sagde, at hun havde oplevet uønsket seksuel kontakt fra Østergaard, da hun var studentermedhjælper i 2015.

Hun bekræftede ligeledes en historie om en sag fra 2016, hvor en praktikant havde oplevet uønsket seksuel kontakt fra Østergaard.

Krænket til fest

Den tredje klage blev indgivet i sommeren 2017 via mellemmand. Igen var der tale om en uønsket berøring i forbindelse med en fest.

Forløbet startede med en fjerde sag, da folketingsmedlem Lotte Rod (R) stod frem og sagde, at hun også havde oplevet uønsket berøring for knap ti år siden af en person fra partiet.

Hun satte dog ikke navn på vedkommende, og Østergaard sagde til offentligheden, at vedkommende havde fået en påtale.

Senere kom det frem, at vedkommende var ham selv. Det førte til, at Sofie Carsten Nielsen (R) blev ny politisk leder.

Morten Østergaard er sygemeldt på ubestemt tid.

/ritzau/

VIDEO: Det bliver op til medlemmerne at afgøre, om Morten Østergaard også er Radikale Venstres spidskandidat i Aarhus ved næste folketingsvalg.