Parkeringshelvede i Aarhus: Orla føler sig låst fast

I takt med der kommer flere indbyggere til midtbyen i Aarhus, bliver der bygget tusindvis af lejligheder. Men parkeringspladserne følger ikke med lejlighederne - til stor frustration for aarhusianerne.

Orla Fisker bor på Frederiksbjerg i Aarhus. Det har han gjort i 36 år. Gennem tiden er det, ifølge ham, kun blevet sværere at finde en parkeringsplads.

- Der kommer flere og flere biler til. Da jeg boede her i starten, var det ikke det store problem. Det kom lige så stille, siger Orla Fisker til TV2 ØSTJYLLAND.

Orla mener, at politikerne på rådhuset længe har vidst, at der har været parkeringsproblemer i midtbyen, og derfor undrer han sig over, at der ikke bliver gjort noget ved det.

quote Der kommer flere og flere biler til. Da jeg boede her i starten, var det ikke det store problem. Det kom lige så stille.

Orla Fisker

Selv er han dårligt gående, og derfor er han også afhængig af en parkeringsplads tæt på sit hjem. Det er ifølge Orla faktisk så slemt med parkeringspladserne, at han skal planlægge, hvornår han kommer hjem for at være sikker på, at han kan få en af de eftertragtede pladser.

- Der må kunne findes en løsning på det. Jeg kan ikke se, hvorfor det skal være offentligt. Jo, det er muligt, men det skal i hvert fald være sådan, at dem der bor her, vi har mulighed for at holde her, siger Orla Fisker.

Orla Fisker er dårligt gående, og derfor er han også afhængig af en parkeringsplads tæt på hjem.
Orla Fisker er dårligt gående, og derfor er han også afhængig af en parkeringsplads tæt på hjem.

Flere p-pladser nær hjem

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), forstår godt Orla Fiskers frustration. Han mener, at der skal være flere parkeringspladser, dér hvor aarhusianerne bor – og ikke kun i de store parkeringshuse, der er placeret rundt omkring i byen.

quote Det kræver naturligvis, at vi skal etablere flere parkeringspladser med den udvikling, byen har.

Bünyamin Simsek (V), Rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

- Parkeringshusene er rigtig gode for de handlende, men i forhold til vores beboere, er vi også nødt til at gøre noget. Det kræver naturligvis, at vi skal etablere flere parkeringspladser med den udvikling, byen har, siger Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.

Parkeringsproblemerne i midtbyen skyldes blandt andet en ujævn fordeling af de eksisterende pladser. Mange af pladserne er nemlig samlet i store p-huse, der kan ligge kilometer fra aarhusianernes hjem.

VIDEO: Se det fulde interview med Bünyamin Simsek (V), Rådmand for Teknik og Miljø, om parkeringsproblemerne i Aarhus her.

Parkeringshuse står tomme

P-anlæggene under DOKK1, Bruuns Galleri, Scandinavian Center, Salling og Navitas udgør tilsammen 4.150 parkeringspladser. Det svarer til, at mere end hver tiende p-plads i midtbyen findes alene i de fem parkeringsanlæg.

Rundt regnet står halvdelen af disse p-pladser ledige. Og det er også et stort problem ifølge Bünyamin Simsek, der mener at udfordringen med p-husene skyldes dårlig tilgængelighed.

quote Navitas er meget skjult. Det er ligefrem hemmeligt. Det er ikke særlig synligt. Derfor skal vi gøre det væsentligt mere synligt for trafikanterne at søge derned.

Bünyamin Simsek (V), Rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

- Navitas er meget skjult. Det er ligefrem hemmeligt. Det er ikke særlig synligt. Derfor skal vi gøre det væsentligt mere synligt for trafikanterne at søge derned.

Ifølge Aarhus Kommune bor der 69.570 personer i Aarhus Midtby, og der er 34.900 parkeringspladser. Det svarer til, at der er en halv parkeringsplads til hver beboer.

P-anlæggene under Dokk1, Bruuns Galleri og Scandinavian Center har plads til 1000 biler hver, Salling omkring 700 og Navitas 450 pladser.Det svarer til at mere end hver 10. p-plads i midtbyen findes alene i disse 5 parkeringsanlæg.
P-anlæggene under Dokk1, Bruuns Galleri og Scandinavian Center har plads til 1000 biler hver, Salling omkring 700 og Navitas 450 pladser.Det svarer til at mere end hver 10. p-plads i midtbyen findes alene i disse 5 parkeringsanlæg.
3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste