Paris: Aarhusianer til fodboldkamp hvor bombe sprang

Kenneth Djoeneri var til fodboldkamp på Stade de France i Paris

Den aarhusianske journalist Kenneth Djoeneri var tilskuer ved en venskabskamp på Stade de France i Paris, da der midt i første halvleg lød to brag.

- I første omgang afskrev vi det som kanonslag, for det er jo ofte noget, man ser ved fodboldkampe. Kampen fortsætter da også, men midt i anden halvleg begynder vi at få besked på sociale medier om, at der sker noget i Paris. Og vi hører samtidig, at Frankrigs præsident er evakueret. I det øjeblik begynder det at gå op for os, hvad det er, der sker, siger Kenneth Djoeneri til TV2 | ØSTJYLLAND.

- Vi er en gruppe på 60-70 mennesker inde og se kampen, og vi snakker om, hvad vi skal gøre, for vi er godt klar over, at det måske ikke er det smarteste at forlade stadion på det tidspunkt. Vi ved jo ikke, hvad der venter os udenfor stadion, siger han.

På vej hjem til Danmark

Det viser sig da også, at de to brag, den aarhusianske journalist hørte i første halvleg, var to selvmordsbombere, der havde sprunget sig selv i luften efter forgæves at have forsøgt at komme ind til kampen.

- Da kampen er slut, er vi lidt tøvende med at forlade stadion, og det viste sig da også at være korrekt, for cirka 15 minutter efter at folk er begyndt at forlade stadion, kommer der nok mellem 5-10.000 løbende tilbage ind på ikke bare stadion men helt ind på banen. Det gav kuldegysninger, og vi forstod alvoren, siger Kenneth Djoeneri til TV2 | ØSTJYLLAND.

Efterfølgende fik hans gruppe stille og roligt samling på alle, og de kom i sikkerhed tilbage på hotellet.

Da TV2 | ØSTJYLLAND fangede ham på en mobiltelefon fra den franske hovedstad, stod han i security check i lufthavnen og håbede på, at flyet lettede som planlagt.

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

Line Stausgaard Hansen

For 20 år siden fulgte hele Danmark hendes vægttab, men i dag aner hun ikke, hvad hun vejer

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag