Parade søger ægtepar

Aarhus Pride søger giftelystne par

Aarhus Pride håber, at fx to mænd, der lige er blevet viet, vil tilslutte sig paraden gennem byen. Foto: Magnus Arrevad

Arrangørerne bag den første Aarhus Pride søger nu giftelystne par, der vil lade brylluppet stå lørdag den 9. juni 2012 og fejre deres egen store dag sammen med flere hundrede homo-, bi-, og transseksuelle samt alle andre, der vil være med til Aarhus Pride 2012.

 - Selvom Folketinget endnu ikke har bestemt sig for, om rammerne skal være kirke eller rådhus, så kan bryllupsplanlægningen godt begynde nu, siger Mads Hedelund fra Aarhus Pride. 

- Vi søger par, der vil gøre fejringen af mangfoldigheden ekstra festlig ved at lade sig vie den 9. juni. Til gengæld lægger vi Pride-ruten gennem byen, sådan at paraden passerer forbi, når de nygifte træder ud af døren, lover Mads Hedelund.

Første Pride i Aarhus

Aarhus Pride vil være "en samlet fejring af mangfoldigheden, der skal understrege, at under regnbuen i Aarhus er der plads til alle, uanset køn, alder, etnicitet, religiøs eller politisk overbevisning, og hvad enten man er bøsse, lesbisk, biseksuel, transperson eller heteroseksuel, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Priden sættes i gang med en parade, der går gennem det centrale Aarhus, og ender som en "farverig folkefest med udsigt til ARoS' regnbue.

 

- Vi vil vise, at der findes en blomstrende og levende LGBT-kultur i Jylland, siger Mads Hedelund, der samtidig håber, at man med initiativet kan starte en tradition, der kommer til at "tiltrække alle parter af LGBT-miljøet - fra læderbøsser og håndboldpiger til regnbuefamilier og transseksuelle fra hele Jylland.

- Vi håber, at rigtig mange lokalforeninger, grupper, regnbuefamilier, og hvad vi ellers kan byde på, har lyst til at deltage og gøre den første udgave af Aarhus Pride nogensinde til en bragende succes, der kan vende bedre og større tilbage i de kommende år, siger Mads Hedelund.