Pædagogernes fagforening efter pressemøde: - Vi mangler tryghed

Pædagogerne er bekymrede og mangler tryghed og sikkerhed fra politikerne, lyder det fra BUPL Århus efter dagens pressemøde.

Vuggestuerne, dagplejerne og børnehaverne skal fortsat holde åbent.

Det slog statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag fast på et pressemøde.

Og det undrer pædagogernes fagforening, når forsamlingsforbuddet samtidig sættes ned til fem.

- Vi er blevet bedt om ikke at være sammen med flere end fem, og det står i kontrast til, at vi skal fortsætte med at holde åbent, siger Marianne Gilbert Nielsen, der er formand for BUPL Århus, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Pædagoger vil gerne gå på arbejde, men de er også bekymrede, fordi de er i tæt kontakt med mange, tilføjer hun.

BUPL Århus så gerne, at der i stedet for blev indført nødpasning, så kun børn af forældre med kritiske funktioner fik deres børn passet ligesom det er med skoleeleverne på nuværende tidspunkt.

- Det kan komme til at lyde, som om pædagoger vil have lukket institutionerne. Det er ikke på tale. Det handler bare, om man kan reducere mængden, forklarer hun.

Der er brug for pædagogerne

Statsministeren sagde tirsdag på pressemødet, at daginstitutionerne er afgørende for, at virksomheder og myndigheder kan fortsætte deres arbejde. Det er sammen med sundhedsanbefalingerne årsag til, at daginstitutioner ikke lukkes trods opfordringer fra regeringens støttepartier.

- Vi lytter til myndighederne i forhold til sundhedsanbefalingerne. Men vi har brug for, at der er mange personalegrupper, der kan møde frem på arbejde, siger Mette Frederiksen.

Men når pædagogerne er så vigtige, hvorfor kommer de så ikke foran i vaccinekøen? lyder det fra mange pædagoger.

- Det bliver tydeligere og tydeligere, at pædagoger yder en stor samfundskritisk funktion, men vi bliver også nødt til at fremhæve, at det kræver, at man skaber den fornødne tryghed og sikkerhed. Politikerne bliver nødt til at tage os alvorligt, siger Marianne Gilbert Nielsen fra BUPL Århus.

Hvor er pædagogerne i vaccine-køen?

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm sagde på pressemødet, at det er personer i risikogruppen, der bliver tilbudt vaccinen først.

Giver det ikke god mening i den her situation, hvor der er et begrænset antal vacciner?

- Jo fuldstændigt. Det er ikke for at presse nogle andre ud af køen, men lige nu tror jeg ikke, pædagogerne kan se sig i køen, og hvis de bliver ved med at blive nævnt som en samfundskritisk funktion - hvorfor er de så ikke taget med i den samfundskritiske gruppe i vaccinekøen?

Børneminister Pernille Rosenkrantz-Theil har efter mødet skrevet på sin facebook-side, at der vil blive meldt nyt ud i forhold til vacciner og test til personale.

Test vil skabe tryghed

Mette Frederiksen sagde desuden på pressemødet, at der kan blive tale om at lynteste personale i daginstitutioner. Og det ser BUPL frem til at høre mere om.

- Det er i hvert fald noget af det, der er blevet peget på siden foråret, hvor man indførte test til sundhedspersonale og personale på plejehjem. Det vil skabe noget sikkerhed, hvis man vidste, at der var noget jævnlig testning, men så burde det også ske for forældrene, fordi de kan bringe smitte med ind, siger Marianne Gilbert Nielsen.

Børneministeren vil i de næste dage gå i dialog med fagforeninger, kommuner, forældreorganisationer og andre grupper omkring nye retningslinjer for daginstitutionerne. 
Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken