På lørdag er det slut

Sidste chance for at sige farvel til hovedbiblioteket

Det var trængsel foran hovedbiblioteket i Mølleparken, da biblioteket forrige fredag solgte ud af materialerne.

Efter mere end 80 år er det på lørdag endegyldigt slut med at låne bøger og film på Aarhus' hovedbibliotek i Mølleparken.

Når de sidste gæster har forladt biblioteket, og medarbejderne er taget hjem, går arbejdet med at flytte samtlige materialer til det nye bibliotek på Aarhus Havn i gang.

Flyttearbejdet skal være slut inden lørdag 20. juni, hvor det nye hovedbibliotek i Dokk1 åbner - præcis fire uger efter lukningen af bibliotek i Mølleparken.

Se: Bogsalg var et kæmpe hit

Lukningen af det nuværende hovedbibliotek markeres på lørdag kl. 14, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) og Hovedbibliotekets chef, Knud Schulz, sammen lukker og slukker den gamle bygning ved bibliotekets sædvanlige lukketid:

- Det er en epoke der slutter. Hovedbiblioteket har haft en central placering i byen og mange borgeres dagligdag. Alligevel er det også en festdag. Vi lukker et kapitel for at skrive et helt nyt i de fantastiske og enestående rammer på Dokk1, siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

- De nye rammer vil åbne biblioteket for helt nye målgrupper. Biblioteket i Dokk1 vil derfor blive centrum i en helt ny bydel og endnu flere borgeres dagligdag.