På jagt efter tricktyv

To ældre kvinder har i løbet af fredag været udsat for tricktyveri i henholdvis Aarhus V og Egå - Politiet søger vidner

Politiet søger henvendelser og vidner i forbindelse med efterforskningen af to tricktyverier, som fandt sted fredag formiddag i henholdsvis Aarhus V og Egå.

I Aarhus V fik en ukendt kvinde fredag ved middagstid adgang til en 89-årig dames lejlighed ved at udgive sig for at være fra kommunen, der skulle komme og give massage.

Da den ældre dame ikke ville lukke hende ind, skubbede den ukendte kvinde til hende, og skubbede hende ind i soveværelse. Efterfølgende opdagede den 89-årige, at hun manglede et større kontantbeløb og diverse guldsmykker.

Også på spil i Egå

I Egå har en 87-årig anmeldt til politiet, at hun samme formiddag er blevet opsøgt af en yngre kvinde, der tilbød hende behandling/massage.

Den yngre kvinde sagde til den 87-årige, at hun var fra Privathospitalet Aleris i Skejby, men den 87-årige fornemmede, der var noget galt og foretog et opkald til hospitalet, som oplyste, at det ikke er en procedure, de bruger. Den ældre dame har oplyst til politiet, at hun har mistet en guldkæde og en broche.

Søger vidner

- Det er formentlig den samme kvinde, der står bag, og det kan være andre, har været udsat for lignende eller har oplevet, at nogen har ringet på, og dem vil vi meget gerne høre fra, siger vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Kvinden beskrives som: Mellem 25-40 år, mulig østeuropæer, der taler dansk med accent. Hun er 170 centimeter høj, almindelig af bygning, og hun har mørkt hår.

- Det her noget, vi er meget opmærksomme på, den her type kriminalitetsform skal vi have opklaret, og derfor hører vi gerne fra alle, som har oplevet noget lignende, eller som har set noget, siger vagtchef Jes Frederiksen.