Overvågning virker mod hærværk

Erfaringer fra Brabrand Boligforening viser, at videoovervågning både skaber tryghed og skræmmer ballademagere væk

02:10

1 af 2

Videoovervågning virker mod hærværk. Det viser erfaringer fra Brabrand Boligforening.

Kameraerne i området skræmmer ikke kun ballademagerne væk, det skaber også tryghed hos beboerne.

- Fordi de ved, at hvis der er nogen, der udøver en form for hærværk, så kan vi faktisk finde ud af, hvem det er, der har gjort det, og det giver beboerne en tryghed, siger Keld Laursen, der er direktør for Brabrand Boligforening, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Økonomisk gevinst

Efter området har fået kameraer, er udgifterne til at udbedre skader efter hærværk på et år faldet fra en kvart million kroner til 14.000 kroner.

- Folk er egentlig meget positive over, at det er gået så hurtigt, det tror jeg ikke, at der var nogen, der havde tænkt på, at på mindre end et års tid så kan vi godt se en stor forskel i området, siger Anett S. Christiansen, der er formand for Toveshøj afdelingen.

Hjælper til opklaring

Hos nærpolitiet oplever man, at der er langt færre anmeldelser omkring hærværk, og så hjælper videoovervågningen til opklaring af sager.

- En af de største sager, hvis man kan sige det sådan, som vi har opklaret på baggrund af kameraovervågningen i Toveshøj, var et færdselsdrab, som skete nede i Gellerup, hvor der var en flugtbilist, som kom til at køre en ældre dame ned. Ham fik vi fat i på baggrund af billeder, vi kunne tage her fra Toveshøj, siger Jens Espersen, der er Politikommissær hos Østjyllands Politi.

Nu opfordrer Brabrand Boligforening andre boligområder, der oplever meget hærværk, til også at indføre videoovervågning.

Og allerede i begyndelsen af juni vil afdelings-bestyrelsen i Gellerup igen diskutere om videokameraer alligevel skal opstilles i boligområdet.

Se hele indslaget og hør, hvad beboerne siger til kameraerne i videoen øverst på siden.