Oversigt: Her må du snart køre 100 km/t på motortrafikvejen

To motortrafikvejsstrækninger i Østjylland bliver opgraderet, så man fremover kan køre 100 kilometer i timen

Vejdirektoratet er i gang med at opgradere en række motortrafikveje rundt om i landet. Og i Østjylland er der to strækninger, hvor man fremover vil kunne give den lidt mere gas.

Der er tale om strækningen Sønder Borup til Assentoft sydøst for Randers, og Løgten-Ugelbølle nordøst for Aarhus,  hvor Vejdirektoratet vil hæve fartbegrænsningen til 100 kilometer i timen.

Opgraderingen indebærer blandt andet, at der etableres nye autoværn i midterrabatten for at modvirke, at der kan ske flere uheld på strækningerne, selvom hastigheden sættes op.

- Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne snart kan få lov at køre hurtigere på de udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at sætte hastigheden op på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Arbejdet med at opgradere strækningerne er gået i gang, og Vejdirektoratet forventer at sætte de nye skilte med det rene 100-tal op i løbet af 2017. 

Herunder kan du se alle de steder, hvor ændringerne sker.

Kilde: Transport- og Bygningsministeriet. De grønne strækninger er der, hvor du snart må køre hurtigere
Kilde: Transport- og Bygningsministeriet. De grønne strækninger er der, hvor du snart må køre hurtigere