Overraskelse på Fredensvang: Afdød fan efterlader kæmpebeløb til AGF

En dedikeret fan har testamenteret knap 600.000 kroner til AGF efter sin død. Bestyrelsesformanden pønser på at oprette et legat.

For cirka 14 dage siden blev AGF præsenteret for en god nyhed. 

Klubben blev kontaktet af en afdød fans advokat. Den afdøde, Otto Møller Jensen, havde nemlig testamenteret størstedelen af sin arv, omkring 600.000 kroner før afgifter, til klubben, som han havde været fan af i 50 år. 

quote Det er noget helt specielt, når nogen i deres sidste vilje tænker på AGF på den måde.

Lars Fournais, AGF's bestyrelsesformand

Århus Stiftidende kom frem med historien. AGF's bestyrelsesformand, Lars Fournais, fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at han blev meget rørt over henvendelsen. 

- Det er fantastisk glædeligt, at der er nogen, der tænkt på os på den måde. Det er vi glade for og stolte over.

Lars Fournais har været bestyrelsesformand i AGF siden 2012. (Arkivfoto.)
Lars Fournais har været bestyrelsesformand i AGF siden 2012. (Arkivfoto.) Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark

- Vi er også ydmyge over for det. Det er noget helt specielt, når nogen i deres sidste vilje tænker på AGF på den måde, siger formanden til TV2 ØSTJYLLAND.

Mere end en klub

- For mig viser det, hvor meget AGF betyder for rigtig mange mennesker. Det understreger, at vi er meget mere end en klub. Det skal vi have respekt for, og det bliver vi mindet om nu, siger bestyrelsesformanden.

quote For mig viser det, hvor meget AGF betyder for rigtig mange mennesker. Det understreger, at vi er meget mere end en klub.

Lars Fournais, bestyrelsesformand, AGF

Derfor vil bestyrelsesformanden heller ikke lade pengene indgå i driften, men anvende dem, så Otto Møller Jensen hædres, fortæller Lars Fournais. Han vil dog ikke gå i detaljer med  planerne.

- Det giver mening at tænke i en legatkonstruktion, som skal gå til et godt formål.

- Vi tænker, det skal komme ungdommen til gode og gå hånd i hånd med vores udviklingsstrategi, siger Lars Fournais.

I Lars Fournais' tid har klubben ikke modtaget en arv i den størrelsesorden. Det sker dog af og til, at fans bliver begravet i eksempelvis en AGF-T-shirt eller med et AGF-flag på kisten.