Overfyldte krisecentre: Flere af mændene skal i fængsel

Mange mænd har en fuldstændig uacceptabel adfærd og slipper af sted med det, mener rådmand

02:28

Presset på de østjyske krisecentre er steget voldsomt de senere år.

Det betyder, at kvinder på flugt fra vold risikerer at blive afvist. Selv om krisecentrene henviser til hinanden, er der perioder, hvor alle syv krisecentre i Region Midtjylland må melde alt optaget.

Men selv om den nemme løsning på at løse pladsproblemerne på krisecentrene er at finde flere penge og skabe nye pladser, er det ikke kun den vej, socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) vil gå.

Læs også Pladsmangel tvinger krisecentre til at afvise kvinder

- Det er det også. Der er lige afsat flere penge - 65 mio. kroner via satspuljen - til at lave flere pladser. Vi har også afsat 2,3 mio. kroner i budgetforhandlingerne til et exit-program for voldsramte kvinder. Men det er vigtigt at sætte fokus på at få nogle af de her mænd i fængsel i stedet for at rykke kvinderne og børnene op, mens manden bare kan blive i huset, siger Thomas Medom.

Det hjælper dog ikke de voldsramte kvinder, der har brug for en plads på et krisecenter her og nu.

Læs også Krisecenter: Pia flygtede over 200 km væk fra ekskæresten

- Der skal jo være flere pladser. Og det er der afsat penge til. Men vi skal støtte kvinder til at turde at lave den her anmeldelse, som rigtig mange ikke tør lave i dag. Den pædagogiske støtteopgave skal være meget bedre. Der kan vi samarbejde stærkere mellem kommuner og krisecentre, end vi gør i dag, siger Thomas Medom.

Men han lover, at ventelisterne bliver kortere.

- Der er så mange mænd i vores by, der har en fuldstændig uacceptabel adfærd og som slipper afsted med det. Der er vi simpelthen nødt til at få brudt nogle af de tabuer og den frygt, der er, siger Thomas Medom.

Øverst kan du se et interview med socialrådmand Thomas Medom, der forholder sig til, at de midtjyske krisecentre mangler ledige pladser.

02:55

SE TV-INDSLAG: Pladsmangel tvinger krisecentre til at afvise kvinder

Luk video