OVERBLIK: Stormoskéen i Aarhus droppes

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) afliver det nuværende stormoské-projekt i byen. Se forløbet her

Foto: Colourbox

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har ikke længere tillid til foreningerne bag stormoskéen

1 af 2

Planerne om at bygge en stormoské i Aarhus er søndag aften styrtet i grus, lyder meldingen fra byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), som har mistet tilliden til foreningerne bag, Forbundet af Islamiske Foreninger (FIF).

Få her et overblik over forløbet:

* I maj 2014 sender FIF en ansøgning til Aarhus Kommune med et ønske om at købe en grund i byen, hvor den vil opføre en Stormoské.

* Et rødt flertal i Aarhus Byråd bakker 18. marts 2015 op om at sælge en byggegrund nær Gellerup til opførelsen af en stormoské.

Borgmester i kovending: Trækker støtten til stormoské

* TV2's dokumentar "Moskeerne bag sløret" bliver vist i starten af marts måned 2016, og det skaber stor debat, da programmet blandt andet viser, hvordan en aarhusiansk moské har lagt lokaler til undervisning i sharialovens regler for stening og pisk.

I programmet indgår også udtalelser om at slå børn og vejledning i, hvordan kvinder bør undgå at tage arbejde, hvor der er mænd til stede. Der vises også billeder fra et såkaldt sharia-råd i en af moskéerne i Aarhus, hvor en imam angiveligt afgør, at en kvinde ikke skal skilles fra sin mand.

* Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard fortæller 5. marts, at han på baggrund af dokumentaren vil kigge nærmere på de foreninger, der står bag stormoskéen, og sikre sig, at de agerer inden for landets lovgivning.

SF vil sætte moské-planer på standby

* 6. marts kommer det frem, at Venstre vil fremlægge et beslutningsforslag i Aarhus Byråd for at få flertal mod at sælge grunden til Forbundet af Islamiske Foreninger, som vil bygge moskéen.

* Søndag 6. marts siger Jacob Bundsgaard, at han har mistet tilliden til foreningerne bag stormoskéen, og at han har meget svært ved at se projektet blive en realitet.

* Moskéen er tegnet af arkitektfirmaet Johannsen Arkitekter, og ville have kostet 75 millioner kroner at opføre. Pengene til projektet kommer fra investorer og sympatisører i ind- og udland.