Overblik: 15-årig tvangsfjernet

Aarhus Kommune har tvangsfjernet dreng for at forhindre radikalisering

Frygten for, at en far ville radikalisere sin 15-årige søn, OM, og sende ham til Syrien som hellig kriger, har ifølge Jyllands-Posten fået Aarhus Kommune til at tvangsfjerne drengen.

Drengen er blevet overført til en sikret institution for unge.

Her kan du få et overblik over sagens forløb:

2012: Forældrene bliver skilt. OM og hans søskende bor hos moren.

2013: OM begynder i perioder at bo hos faren.

Marts 2013: Politifolk, der omgås OM, kontakter Aarhus Kommune, fordi de er bekymret over indikationer på radikalisering hos faren og hans opdragelse af OM.

September 2013: I en underretning oplyser klasselæreren, at OM har ændret adfærd fra sød og omsorgsfuld til negativ og afvisende, og at han kommer med kommentarer som "man må gerne slå vantro ihjel".

April 2014: Morens læge underretter kommunen om, at moren er bekymret for sønnen, der nu blandt andet taler om "hellig krig".

Se: Fjernet af frygt for radikalisering

August 2014: Østjyllands Politi underretter kommunen om, at OM over for jævnaldrende siger, at han planlægger at tage til Syrien, og at han er begyndt at komme i Grimhøj-moskéen.

September 2014: Politiet konkluderer i en såkaldt notits, at OM's trivsel og helbred er umiddelbart truet af farens indflydelse, og at han under farens fortsatte indflydelse kan udvikle sig til en sikkerhedsrisiko for Danmark.

September 2014: OM bliver tvangsfjernet med blandt andet den begrundelse, at han har brug for professionel støtte for at forebygge yderligere ekstremisme og radikalisering, og at det ikke er muligt at stabilisere ham i hjemmet under farens indflydelse. Kommunen vurderer også, at der er risiko for, at faren vil sende OM i hellig krig i Syrien.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Joy Mogensen

play Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

Grenaa-Anholt Færgefart

Udsolgte færgebilletter presser virksomheder: - Øen er afhængig af, at her er mennesker

To måneder med teoriundervisning  - det har stort været hverdagen for Victor Pedersen fra Grenaa, der går på smedeuddannelsen. Han håber snart at se et faglokale.

play Hammeren er skiftet ud med museklik: Smertegrænsen er snart nået