Over 10.000 mod planer for Tangkrogen: Klar med alternativ

Borgergruppen Beskyt Aarhusbugten har indsamlet mange tusinde protest-underskrifter mod kommunens planer for Tangkrogen

Martin Klode (th) fra Bevar Aarhusbugten er nu klar med et modforslag til byrådet og Steen B. Andersens (S) forslag for Tangkrogen.

På under en uge havde over 10.000 tilkendegivet deres utilfredshed med Aarhus Kommunes planer for området Tangkrogen ved Aarhusbugten. Nu er en borgergruppe også klar med et efter deres mening meget bedre alternativ til kommunens projekt.

- Vi besluttede hurtigt, at der var ingen grund til at få flere underskrifter. Vi ville ikke bare være dem med alle protesterne, men ville også bidrage konstruktivt. Derfor har vi indtil nu arbejdet på et alternativ, som vi selv synes, er blevet langt bedre end kommunens forslag, siger Martin Klode, der er talsmand for gruppen Beskyt Aarhusbugten, til TV2 ØSTJYLLAND.

02:12

Der var i juni stor utilfredshed i Aarhus over planerne om at sløjfe 400 meter af kyststrækningen ved Tangkrogen.

Luk video

Gruppen har allieret sig med arkitekt Morten Schmidt, der er kommet frem til et forslag, der ifølge gruppen stadig indfrier kommunens mål om at skabe rum for flere aktiviteter og arrangementer på Tangkrogen.

 I modsætning til Aarhus Kommune har vi dog ingen planer om at fylde jord i bugten for at få udvidet Tangkrogen. 

Martin Klode, Bevar Aarhusbugten

- I modsætning til Aarhus Kommune har vi dog ingen planer om at fylde jord i bugten for at få udvidet Tangkrogen. Der er allerede et stort areal, som kan udnyttes bedre og skabe plads til strandpark, kystmiljø og meget andet, siger Martin Klode.

I gruppens forslag er der også fokus på at placere et rensningsanlæg i ansvarlig afstand fra Tangkrogen, og så er Beskyt Aarhusbugten store fortalere for en udvidelse af lystbådehavnen.

Et flertal i byrådet vil udvide området syd for Tangkrogen og fylde jord i bugten. Som vist på billedet her.

- Med de events, som kommunen har fortalt os, at der er planer om i fremtiden ved Tangkrogen, så er der altså slet ingen grund til udvidelsen, hvor man ville være nødt til at smide jord i bugten. Det er kun Food Festival og kræmmermarkedet, der mangler plads, lyder det fra talsmanden.

Læs også Stor strandpark på vej ved Tangkrogen i Aarhus

Han foreslår i stedet, at disse arrangementer kan flyttes væk fra Tangkrogen. Men der må altså stadig gerne ske udvikling på pladsen ved bugten, og borgergruppens forslag til, hvordan det bedst sker, vil blive fremlagt på et møde, der indtil nu er planlagt til den 4. september.

Det er samtidig tids nok, inden høringsfristen for planerne er ovre den 13. september.