Ovartaci ikke reddet: Men der er politisk velvilje fra byrådet

Stemningen blandt de aarhusianske byrådspartier er overvejende positiv i forhold til at bevare Museum Ovartaci, men der er ikke lovning på penge

Onsdag blev Museum Ovartacis fremtid diskuteret på byrådsmødet i Aarhus. Her lød der bred opbakning til at finde en løsning, så museet ikke lukker. Men stedet har ikke fået nogen garanti på penge.

- Der er velvilje, men vi har ikke forpligtet os til at give midler. Der skal findes 1,5 mio. kr. plus penge til følgeudgifter, og med udsigten til en sparerunde så er det ikke sikkert, vi kan finde dem, siger byrådsmedlem Hans Halvorsen (S) til tv2oj.dk.

Ildsjæl samler ind til Museum Ovartaci

Han opfordrer samtidig til at bevare dialogen med regionen, staten og forskellige fonde, der muligvis kan give bidrag til udgifterne.

- Jeg ved godt, at medarbejderne på Ovartaci ikke kan bruge velvilje til noget som helst, men hvis pengene ikke kan findes, må vi finde en anden løsning, lyder det fra Hans Halvorsen.

Bør være del af kulturhovedstaden

Forslaget om fra kommunal side at gøre noget for at redde museet, der udover at udstille værker også hjælper borgere med psykiske lidelser, kom fra SF.

- Der var forståelse blandt byrådets medlemmer for, at museet ikke skal lukke, og at det skal være en del af kulturhovedstadsåret. Det er et fantastisk sted, der ikke kun har kunstnerisk værdi, mener Thomas Medom (SF).

SF vil redde Ovartaci fra lukning

Nu bliver det sendt tilbage til magistratbehandling, inden det i oktober under budgetforhandlingen afgøres, om Aarhus Kommune kan finde pengene til at redde museet.

Flere privatpersoner og politiske partier er gået ind i kampen for at redde Ovartaci. Seneste bidrag kommer fra SF i Region Midtjylland, der donerer 5000 kr. til museet.

Herunder kan du se mere om den indsamling, der er startet til fordel for Museum Ovartaci: