Ovartaci er poppet op i Aarhus

ARoS-direktør fortæller om pop-up museum

03:32

1 af 2

I forbindelse med Aarhus Festuge laver ARoS laver i samarbejde med Museum Ovartaci og Kähler en gratis pop-up udstilling med Ovartaci i M.P. Bruuns Gade i det centrale Aarhus.

- Vi ønsker at vise noget af den kunst, som Ovartaci har lavet, fordi Museum Ovartacis fremtid er usikker lige nu, og mange diskuterer, hvad man skal gøre, og om der vil være en løsning, men der er faktisk ret få, der har set, hvad der debatteres, siger Erlend Høyersten, der er direktør på ARoS.

Museum Ovartaci på det Psykiatriske Hospital i Risskov kæmper lige nu for at undgå lukning, da Region Midtjylland de kommende år skal spare knap 700 millioner kroner.

I første omgang har museet sikret sig endnu et år, men herefter er det uvist, hvad fremtiden bringer.

- Så man kan sige, at det samarbejde vi her har med Museum Ovartaci er for at slå et slag for sagen og kunsten, siger Erlend Høyersten.

Ovartaci, hvis borgerlige navn er Louis Marcussen, levede i 56 år på Psykiatrisk Hospital i Risskov, og gennem hans 91 år lange liv producerede han et utal af værker, hvor hans fascination af kvinder tydelig ses i mange af værkerne.

- Vi ønsker at bringe kunsten ud i gaderne. Det her er et butikslokale, og det er gratis at komme ind. Der er masser af mennesker, som går forbi, og så er der en lidt anden energi i et pop-up museum end i et almindeligt museum. Her ved man, at det kun har åbent i to uger, og så skal man benytte sig af det, mens man har chancen, siger Erlend Høyersten.

Han fortæller, at cirka 2.400 personer foreløbigt har besøgt pop-up museet i M.P. Bruunsgade.

Udstillingen, Ovartaci by ARoS, finder sted i M.P. Bruuns Gade nummer 46 i perioden fra den 27. august og frem til den 13. september. Her kan gæsterne opleve en blanding af Ovartacis dukke-værker og udvalgte malerier.

I videoen øverst på siden kan du komme en tur med ind i pop-up museet og du kan høre Erlend Høyersten fortælle mere om det.