To østjyske hospitaler kåret som landets bedste igen, igen, igen

Hospitalerne i Aarhus og Silkeborg er torsdag kåret som landets bedste. Men det har de prøvet en del gange før

På Aarhus Universitetshospital har de prøvet det før. Åbne den mousserende vin og dele dannebrogsflag ud.

- Goddag igen, igen, igen, igen, igen, igen, igen, igen, sådan lød det, da chefredaktør på Dagens Medicin, Nicolai Döllner, indledte sin tale i forbindelsen med kåringen af Aarhus Universitetshospital som landets bedste.

Det er nyhedsavisen Dagens Medicin, der kårer de bedste hospitaler i tre kategorier, nemlig store hospitaler, mellemstore hospitaler og små hospitaler. Og det er 10. gang, at hospitalet i Skejby vinder titlen som bedste hospital. 

Aarhus Universitetshospital var i stærk konkurrence med Odense Universitetshospital om at være landets bedste hospital i den største kategori. Men der hvor Aarhus tippede vægtskålen var på patienttilfredsheden.

- Forskellen er jo, du bliver behandlet på en bedre måde. Der er færre, der skal opereres igen, der er flere, der overlever længere efter alvorlig sygdom. Det er konsekvensen for patienten, siger Nicolai Döllner.

Ledelsen er glade og stolte

- Det er det fokus, der hele tiden er på patienten. Jeg ved godt, at det lyder som sådan en floskel. Det er et fokus, som er ægte. Det betyder, at vi inddrager patienterne. Vi inddrager de pårørende. Og vi afpasser behandlingen og efterforløbet med patienten, siger Claus Thomsen, der er lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Medarbejderne er glade, også selvom de er i en tid, hvor de føler, de skal løbe stærkt hver dag.

- Det er rigtigt, at vi alle sammen skal spare. Vi skal alle sammen arbejde hurtigere og mere effektivt. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan gå på arbejde og gøre sit bedste, siger Marianne N. Jensen, afdelingssygeplejerske på Aarhus Universitetshospital.

Silkeborg vinder også

Men det var ikke kun i Skejby, at chefredaktøren skulle holde tale. Senere på dagen var han i Silkeborg. Her har man nemlig kåret Regionshospitalet Silkeborg som landets bedste af de små hospitaler.

Det er femte gang at hospitalet vinder denne titel. 

- De er både gode til behandlingskvaliteten, de er især gode til at håndtere patienternes rejse ind gennem systemet. Det er et særkende for Silkeborg, siger Nicolai Döllner.

- Første gang var vi selvfølgelig meget overrasket, men siden da er vi faktisk blevet gladere og gladere for hver gang, det lykkes os faktisk at genvinde titlen, siger Lars Dahl Pedersen, der er hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt.

To østjyske hospitaler også andenpladser. Det gælder Regionshospitalet i Randers, der er nummer to i kategorien Mellemstore hospitaler. Og i Horsens tager man andenpladsen i kategorien små hospitaler. 

I videoen over artiklen kan du se reportagen fra torsdagens fester på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Silkeborg.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

Dagens mest læste