Østjyske elever vinder nordisk matematik-konkurrence i Finland

Fire elever fra Gammelgaardskolen i Åbyhøj har sammen med deres klasse vundet den nordiske matematikkonkurrence i Finland

Sådan så standen ud hos eleverne fra Gammelgaardskolen, da de nordiske dommere kom rundt for at høre projektfremlæggelsen på engelsk. Foto: Privat

Mens resten af de danske skoleelever i går holdt fri på Grundlovsdag kæmpede fire elever fra Gammelgaardskolen i Åbyhøj i Finland til Nordisk Matematikkonkurrence 2018.

De fremlagde klassens projekt om summerede fortløbende tal på engelsk for de nordiske dommere.

Nu skal vi drømme lidt om, hvad vi kan bruge pengene på.

Silke Brønholt Thøgersen, elev i 8.A, Gammelgaardskolen

I dag kan de fire elever Astrid, Silke, Kristian og Jacob så kalde sig mestre. De har sammen med Finland banket Norge og Sverige på plads i projektkonkurrencen.

- Det var vildt. Vi havde overhovedet ikke regnet med det, siger Silke Brønholt Thøgersen, der til dagligt går i 8.A på Gammelgaardskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Unge robot-talenter klar til EM: - Det er mere end bare Lego

Projektet er lavet sammen med hele klassen, inden de tog afsted. Og derfor betyder prisen også endnu mere for de fire frontløbere.

- Det var ret fedt, fordi det var et klasseprojekt, som vi har arbejdet på i længe, siger Silke Brønholt Thøgersen.

Det er ikke kun de fire elever, som er glade i dag. Deres matematiklærer Malene Ring Broberg har også svært ved at gemme smilet væk.

- Jeg er helt vildt stolt. De er mega seje, siger Malene Ring Broberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Eleverne fra Bakkeskolen var meget forbavsede, da de løb med en delt førstepræmie sammen med Finland til den nordiske matematikkonkurrence. Foto: Privat

Pengepræmien skal bruges sammen

Eleverne har ud over æren også penge med hjem. Da de i første omgang vandt den danske konkurrence over 331 klasser fik eleverne 6.000 kroner. I Finland vandt eleverne 700 euro.

Men det er endnu ikke klart, hvad præmierne skal bruges på.

- Jeg håber de andre bliver glade. Nu skal vi drømme lidt om, hvad vi kan bruge pengene på, siger Silke Brønholt Thøgersen.

Læs også To klasser på landsbyskole vinder priser i landsdækkende konkurrence

Hun håber på, at klassen vælger at tage på tur for at styrke fællesskabet endnu mere. Det glæder skoleleder på Gammelgaardskolen, Torben Jensen, der er glad for, at skolen meldte sig til konkurrencen.

- Jeg synes, at det altid er godt at komme op og stå på tæer. En del af det at deltage i samfundet er også konkurrence. Og fællesskab kan gøre det til en god oplevelse, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den måde eleverne har håndteret konkurrencen på er ifølge skolelederen også bemærkelsesværdigt.

- Vores elever har haft en afslappet og jordnær tilgang til konkurrencen, siger skoleleder, Torben Jensen.

02:02

VIDEO: Med bevægelse kan du faktisk blive klogere. Se hvordan her. Indslaget er fra marts 2018.

Luk video