Østjyske børn var med til at diskutere trafiksikkerhed

6.c fra Holme Skole var nået til finalen i en trafiksikkerhedskonkurrence

01:57

En landsdækkende konkurrence for skoleelever, der handlede om at gøre trafikken mere sikker, havde også deltagelse af østjyske skoleelever.

Blandt andet deltog 6.c fra Holme Skole

- Vi prøver at redde nogle dyr og mennesker, siger Jacob Bendixen, der går i 6.c på Holme Skole i Højbjerg.

Læs også Silkeborgs nye motorvej runder første million

 Idéen, som havde ført eleverne til finalen i Fredericia, var kameraer, der kunne monteres på bilerne for at gøre det lettere at se dyr der løb ud på kørebanen.

Et dyr der pludselig løber ud på vejen, kan være en ubehagelig oplevelse for de involverede personer, og en af eleverne havde da også været ude for netop sådan en oplevelse.

- Min far og jeg kørte ude på vejen, og så kom der lige pludselig et rådyr over vejen, som vi ramte, og så blev jeg rigtig forskrækket, siger Angelina Rahim fra 6.c på Holme Skole i Højbjerg. 

Læs også Trafiksyndere gav politiet en travl tirsdag

Projektet er lavet for børn i sjette og syvende klasse i hele landet, og ifølge en af arrangørerne er det heller ikke tilfældigt, at de netop spørger børn til råds om trafiksikkerhed.

-Vi betragter børn som nutidens og fremtidens trafikeksperter. Det er dem, der ved, hvordan det er at være i trafikken til daglig, og det er også dem der kan finde nogle af løsningerne til problemerne, siger Rasmus Gade, der er konsulent ved GF Fonden.