Østjysk leverandør: Forsvarsforlig skaber mere beskæftigelse

Hos Terma i Lystrup kan dagens Forsvarsforlig føre til mere beskæftigelse i virksomheden

Umiddelbart ser det ud som om, at Østjylland bliver forbigået i dagens Forsvarsforlig mellem partierne i Folketinget.

Østjylland har ikke nogle af Forsvarets tjenestesteder, og der bliver heller ikke tilført nogle nye arbejdspladser til regionen i direkte forstand.

Men i en af de østjyske virksomheder, som er leverandør til det danske forsvar, er man rigtig glade for dagens forlig.

Hos Terma, der har hovedsæde i Lystrup, mener man, at dagens forlig godt kan føre til flere arbejdspladser i det østjyske.

- Hvis man kigger konkret på det, så er der mange af de områder, der er nævnt i forliget, hvor vi har kompetencer i Lystrup. Det kunne føre til mere beskæftigelse hos os, siger Kristoffer Groth Jakobsen, der er chef for aktiviteter i Europa og Danmark til TV2 ØSTJYLLAND. 

Terma har hovedsæde i Lystrup, hvor hovedparten af virksomhedens ingeniører arbejder. Derudover har virksomheden fabrik i Grenaa.
Terma har hovedsæde i Lystrup, hvor hovedparten af virksomhedens ingeniører arbejder. Derudover har virksomheden fabrik i Grenaa.

Kristoffer Groth Jakobsen peger på, at det primært vil være ingeniører, som man vil skulle ansætte, hvis man vinder nogle aftaler hos Forsvaret.

I dag kommer fem procent af Termas omsætning fra det danske marked. Men med de penge, som Folketinget gerne vil tilføre det danske forsvar, kan også åbne op andre nye muligheder i udlandet.

- Det har afgørende betydning, virkelig stor betydning. Den dialog, der er mellem det danske forsvar og de udenlandske leverandører skaber ny teknologisk indsigt, nye markeder og forretningsrelationer, siger Kristoffer Groth Jakobsen

Terma producerer blandt andet dele til det nye kampfly F-35 i Grenaa. Det kan du se mere om i indslaget herunder: 

Kampflyet fra Lockheed Martin er med til at skabe nye job i et område af Østjylland, der har hårdt brug for nye arbejdspladser. Forskellige dele til Danmarks nye F35-kampfly skal nemlig laves på Termas fabrik i Grenaa.