Østjysk krigsveteran vinder bronze ved Invictus Games

Det blev til en flot bronzemedalje for de to krigsveteraner Pierre Skovgaard og Glen Mac Jobson deltog i Invictus Games

Foto: Forsvaret

Den aarhusianske krigsveteran Pierre Skovgaard deltog ved årets udgave af Invictus Games sammen med krigsveteranen Glen Mac Jobson fra Vejle.

De to veteraner kørte i løbet Jaguar – Land Rover Driving Challenge, og det gjorde de to så godt, at de vandt en bronzemedalje.

- Det gik jo fantastisk. Vi kom på en tredjeplads og fik noget metal om halsen, og det var over alt forventning, siger Pierre Skovgaard i en pressemeddelelse. 

Læs også Idræt hjælper Martin med PTSD: Nu venter stort stævne i Canada

Løbet var en kørekonkurrence i biler af mærket Jaguar og Land Rover. I første del af konkurrencen skulle de to krigsveteraner køre en Jaguar F-type sportsvogn gennem nogle porte i en slags slalom. I den anden del af konkurrencen skulle der køres Land Rover Discovery over en række opstillede forhindringer. 

Invictus Games er skabt af engelske prins Harry, og har til formål at hædre veteraner og støtte rehabilitering gennem idræt.

En af disciplinerne gik ud på at køre slalom i en Jaguar F-type. Foto: Forsvaret

I år deltager 550 veteraner fra 17 forskellige lande. Det var også prinsen selv, som overrakte medaljerne til de danske krigsveteraner, og han kom sågar til at afsløre tredjepladsen for dem, inden det var officielt.

- Han sagde tillykke, noget med en tredje plads. Vi sagde, at vi ikke havde hørt noget. Og det havde han så heller ikke og så skyndte han sig videre, fortæller Pierre Skovgaard.

Stævnet fortsætter i canadiske Toronto indtil den 30. september.