Østjysk digter spredte VM-glæde på Folkemødet

Danmark spillede første kamp ved VM i fodbold lørdag, og på Bornholm var en østjysk digter en del af optakten

00:36

VIDEO: Hør et uddrag fra Mads Myginds VM-digt her

Verdensmesterskaberne i fodbold startede for alvor for Danmark i går, lørdag, og det med en sejr til de danske drenge på 1-0 over sydamerikanske Peru.

Kampen blev fulgt i de danske stuer og på storskærme over hele landet. Et af de steder, hvor storskærmen var i brug, var på Folkemødet på Bornholm, og her havde en østjysk digter et helt særligt bidrag.

- Jeg skal læse et VM-digt op i Højskolernes telt lige før kampen, som jeg har skrevet, som en optakt til kampen, der bliver vist på storskærm, lød det fra digter Mads Mygind inden lørdagens landskamp. 

Læs også Riddere, bueskytter og masser af tilskuere til midderaldermarked

Forener fodbold og digtekunst

Det lyder måske ikke som den mest oplagte cocktail med digte og fodbold, men Mads Mygind er glad for, at det har kunne lade sig gøre at forene de to.

- Det, synes jeg, er dejligt, fordi jeg som sagt er digter, men jeg elsker også fodbold og har spillet fodbold i mange år, så at kunne forene det at læse et digt og se en landskamp og måske endda drikke en øl, det er jeg ret tilfreds med, siger Mads Mygind. 

Læs også Lama fra Ebeltoft spår dansk nederlag til VM

Og selvom man er digter, så kan man altså godt have styr på sin fodbold. Det beviste Mads Mygind i hvert fald, da TV2 ØSTJYLLANDs reporter inden lørdagens landskamp spurgte digteren, om han ville komme med et bud på resultatet.

- Den ender 1-0 til Danmark, lød det fra Mads Mygind.

Og det må jo her efterfølgende siges at være et udmærket bud. 

01:13

VIDEO: Unghanekoret fra Aarhus havde op til slutrunden i Rusland lavet en alternativ VM-sang.

Luk video

Alternativ VM-sang

Digteren var ikke den eneste østjyde, der før landskampen ville give lidt ekstra til VM-feberen i Danmark. Også en gruppe unge mænd for Aarhus, der går under navnet Unghanekoret, havde før kampen sendt et landsholdsbidrag afsted.

En alternativ VM-sang havde drengene skrevet. Titlen var, passende nok, ”Vi galer for Danmark”, og sangen er allerede blevet flittigt delt på de sociale medier.

- Det har vi gjort, fordi vi synes, at det er sjovt, og gode sange samler folk. Sangen bærer præg af, at vi tror på, at vi vinder det hele, fortæller korleder Oskar Hougaard Jefsen til TV2 ØSTJYLLAND.

04:21

VIDEO: Hør de østjyske drenges VM-sang her.

Luk video