Østjylland får flere og flere hjemløse

Som samfund må vi vænne os til tendensen, for ifølge Kirkens Korshær vil antallet af hjemløse kun stige

Østjylland får flere og flere hjemløse, viser nye tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som i dag offentliggør de nyeste tal for antallet af hjemløse.

På bare to år er der blevet 318 flere hjemløse i Danmark, og dermed er 6.138 tvunget til at finde alternative steder at overnatte. Særligt i storbyerne som i Aarhus er det blevet sværere for socialt udsatte at finde en bolig, som er til at betale

- Det er jo rigtig trist, at det er blevet sådan. Jeg tror bare, at det er en udvikling, som vi bliver nødt til at erkende, at den vil fortsætte, siger Morten Aagaard, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Ifølge ham vil de næste undersøgelser også vise en stigning i antallet til hjemløse, det er en tendens, vi som samfund må forholde os til.

- Jeg siger selv, at rodløshed fører til hjemløshed. Der er ingen tvivl om, at et samfund, der er præget af alt for mange skilsmisser og alt for meget faren frem og tilbage, er medvirkende. Så er det klart, at Aarhus har for få boliger og for mange studerende, det er også en udfordring. Derudover har Aarhus mange psykiske syge og få psykiatriske sengepladser, det er også en udfordring. Det er jo et sammenspil af rigtig mange forskellige faktorer, men det gør det jo ikke mindre trist, siger Morten Aagaard.

De hjemløse dækker over mange forskellige mennesker, det er blandt andet unge sofasurfere, der mangler et sted at være for en kort periode. Der er mange, som mangler en far og mor, og så drejer det sig om mange, der mangler en primitiv bolig her og nu.

- Vi skal lære på en ny måde at håndtere hele den her store gruppe, som har det svært, siger Morten Aagaard.

Du kan se mere om hjemløse-problematikken i TV 2 | ØSTJYLLANDS nyhedsudsendelse i aften klokken 19.30.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Morten Aagaard.

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai