Østjyder på tysk økomesse

BioFach kan åbne døre til det tyske marked

03:12

1 af 2

Casper Vester har travlt med de sidste forberedelser, inden han sætter kursen mod Nürnberg i Tyskland. Her skal han sammen med flere østjyske fødevarevirksomheder deltage på BioFach, som med 2.200 udstillere fra 76 lande er verdens største økomesse.

Raw Snacks laver økologiske snack- og proteinbarer, og Casper Vester håber at deltagelsen på BioFach kan være med til at åbne dørene til det tyske marked.

- Den er fantastisk vigtig. Tyskland er jo et kæmpe, kæmpe potentielt marked for os. Der er så mange mennesker, og mange går meget op i økologi, kvalitet og bæredygtighed. Og så er det jo et købestærkt folk, siger Casper Vester.

Raw Snacks største kunde på det danske marked er indtil videre SAS, som serverer barerne på alle selskabets fly i Skandinavien. Inden længe vil man dog også kunne få fingre i de økologiske barer i landets 7-Eleven-butikker, fortæller Casper Vester.

Peters Is fra Højbjerg kan allerede nu købes i en række supermarkeder i Berlin og Hamborg, men manden bag, Peter Larsen, vil gerne have sine produkter ud i endnu flere tyske butikker.

- Jeg kommer på messen både for at tale med nye potentielle kunder, men også for at pleje nuværende kunder, siger Peter Larsen.

Raw Snacks og Peters Is vender kursen mod BioFach på et tidspunkt, hvor eksporten af dansk økologi buldrer derudaf. Ifølge Økologisk Landsforening eksporterede danske virksomheder økologiske fødevarer for 1.533 mio. kroner i 2013. Det er en stigning på 31 procent fra 2012 til 2013.

BioFach åbner i morgen onsdag. Det forventes at over 42.000 gæster vil besøge messen - deriblandt fødevareminister Dan Jørgensen.

Hør Casper Vester og Peter Larsen fortælle om messen i videoen øverst.