Østjyde hvervet af Islamisk Stat: Retssagen fortsætter

Fredag morgen fortsætter retssagen med en af de seks personer opvokset i Danmark, der fremgår af et lækket medlemskartotek fra Islamisk Stat

En mand fra Østjylland skal fredag morgen for retten i Aarhus, da han er tiltalt for at have ladet sig hverve til terrororganisationen Islamisk Stat og for at være blevet trænet til terror.

Det viste sig at være en guldgrube for den danske anklagemyndighed, da et medlemskartotek fra Islamisk Stat blev lækket for et år siden. 

Medlemskartoteket består af tusindvis af sider, der afslører personlige oplysninger på personer med tilknytning til terrororganisationen Islamisk Stat.

Læs også 26-årig tiltalt for at lade sig hverve som IS-kriger

På listen er der fundet seks navne på personer, der er opvokset i Danmark. Nogle af dem har ligeledes dansk statsborgerskab. 

Anklagemyndigheden har rejst en straffesag mod hver af dem, og en mand fra Østjylland er den første, der står for tur. Retssagen mod ham begynder fredag morgen. 

Den 26-årige østjyde lod sig ifølge politiet hverve af Islamisk Stat, der kæmper for at oprette et kalifat i Mellemøsten. Foto: Scanpix

I medlemskartoteket fremgår blandt andet sigtedes navn, krigernavn, fødeår og statsborgerskab. Derudover står der også, at han har bopæl i Østjylland. 

Fredag er der procedure i sagen, og tirsdag forventes det, at skyldsspørgsmålet bliver afgjort kl. 11.00 i Retten i Aarhus. 

Bliver ført som nævningesag

Østjyden er tiltalt for at have ladet sig hverve til terrororganisationen Islamisk Stat og for at være blevet trænet til terror. 

Læs også Anklage: Mænd trænede med al-Shabaab og Islamisk Stat

Straffesagen bliver ført som en nævningesag. Der bruges ofte nævninge i sager, hvor anklagemyndigheden går efter fængselstraf i fire år eller derover. 

Terrororganisationen Islamisk Stat har taget ansvar for adskillelig terrorangreb. Heriblandt terrorangreb i Paris, Bruxelles og Nice. 

Følg med her på siden, hvor TV2 ØSTJYLLAND følger sagen i retten i Aarhus direkte med en liveblog.