Østjyde fængslet i Mexico

47-årig mand fra Aarhus fængslet siden november

De mexicanske medier beskæftiger sig med sagen. Her er Hamza Karroum hovedperson i et indslag i mexikansk tv. Foto: Rioverde Canal 21

En 47-årig mand fra Aarhus har i snart to måneder siddet fængslet Rioverde i Mexico, sigtet for at have medvirket til at narre et større beløb fra en lang række mexicanere.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten drejer det sig om Hamza Karroum, som er dansk statsborger og tidligere har haft egen virksomhed. Han afviser alle anklager og mener, at der er tale om personlig afpresning

- Jeg taler overhovedet ikke spansk. Jeg var bare på en kortere ferie i Mexico - et rekreationsophold efter alvorlig sygdom. Jeg rejste ind i landet den 26. november sidste år efter først at have været på Cuba og skulle have været hjemme inden jul. Men så blev jeg pludselig anholdt af politiet, mens jeg gik på gaden, og præsenteret for disse vanvittige anklager. Hvordan skulle jeg på nogle få uger kunne nå at lave et så omfattende svindelprogram, som politiet hævder? Jeg har overhovedet ikke været de steder i Mexico, som der henvises til. Det er opspind, siger han i et interview med avisen.

Vil intet oplyse
Ifølge Hamza Karroum har en dommer i Rioverde oplyst, at han kan løslades mod at betale et beløb svarende til ca. 850.000 kr.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Mexico City vil intet oplyse om sagen, men en mail-korrespondance mellem den danske ambassade og Hamza Karroums bror i Danmark, som er forelagt Morgenavisen Jyllands-Posten, bekræfter, at der er en sag.

Dens nøjagtige indhold er dog p.t. noget uklart, men ifølge mexicanske medier skulle danskeren have indgået i et svindel-netværk, der har franarret mexicanere i et større område penge. Beløbet 220.000 k.r er nævnt.

Den mexicanske tv-station Rioverde Canal 21 har bragt et indslag om sagen, som kan ses her. (ikke tekstet)