Ordner 28 tons vasketøj om dagen: - Det bedste arbejde jeg har haft

Midtvask i Aarhus blev sidste år kåret til den bedste arbejdsplads af 3F. Nu skal virksomhedens metoder udbredes.

Hver evig eneste dag vasker, tørrer og håndterer de ansatte hos Midtvask i Aarhus 28 tons vasketøj. Det vil for mange være et sandt mareridt, men arbejdsglæden er alligevel tydelig i vaskeriet.

- Det er det bedste arbejde, jeg har haft, lyder det eksempelvis fra Salar Mirabi.

Han er en af de 120 ansatte, der kommer fra 35 forskellige lande.

Midtvask er nemlig særligt god til at ansætte flygtninge samt langtidsledige og gøre dem til en uundværlig del af arbejdspladsen.

- Vi bliver mere effektive og mere konkurrencedygtige. Vi vinder det ene udbud efter det andet, siger chef for Midtvask, Pernille Lundvang, til TV2 ØSTJYLLAND.

Spørger mange gange

I alt har 75 af virksomhedens 120 medarbejdere fået uddannelsen som industrioperatør gennem jobbet – en af de første var Helga Voergaard, der nu har arbejdet seks år i Midtvask.

- Det er med til, at vi som medarbejdere kan se, hvor vi kan gøre ting smartere, som dem på kontoret ikke har tænkt over, forklarer hun.

quote Den uddannelse, man tilbyder, er meget mere fleksibel. Man er én uge på skole og så én uge tilbage i virksomheden. Den model skal vi udbrede.

Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister

Lige nu er Salar Mirabi fra Iran i gang med den halvandet år lange uddannelse, og den har sammen med jobbet gjort ham bedre til dansk.

- Mange af mine kolleger hjælper mig, og jeg er meget nysgerrig, så jeg spørger mange gange, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er godt gang i vaskeriet hos Midtvask, hvor de 120 ansatte håndterer store mængder vasketøj hver dag. 
Der er godt gang i vaskeriet hos Midtvask, hvor de 120 ansatte håndterer store mængder vasketøj hver dag. 

Skal tale dansk

Mandag havde det aarhusianske firma så besøg af beskæftigelsesministeren og formanden for 3F.

Efter en rundtur kunne ministeren se, at arbejdspladsen kan noget særligt.

- Den uddannelse, man tilbyder, er meget mere fleksibel. Man er én uge på skole og så én uge tilbage i virksomheden. Den model skal vi udbrede, siger Troels Lund Poulsen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Et andet fokuspunkt for virksomheden er, at alle medarbejdere skal tale dansk, når de arbejder. I frokostpausen bestemmer de dog selv.

VIDEO: I april 2017 kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at FN-Kampagnen med mottoet 'Det er ikke velgørenhed, det er god forretning', ville få Midtvask i en hovedrolle.