Optimismen stiger i takt med antallet af hotelsenge

Flere aarhusianske hoteldirektører glæder sig over øget konkurrence om de overnattende gæster. De mener, at nyt konferencecenter vil gavne alle

01:40

Selv om det ene hotel efter det andet er skudt op i Aarhus de seneste år og konkurrencen dermed skærpet, er det ikke noget, der holder hoteldirektørerne vågne om natten.

Tværtimod glæder de sig over nye spillere på banen.

- Vi er ikke nervøse. Tværtimod. Vi hilser det velkommen og er sikre på, at det er det, der skal til, for at byen kan vokse, siger hoteldirektør Flemming Poulsen fra Comwell.

Fra 2011 til 2015 er antallet af hotelværelser i Aarhus vokset med hele 51 procent, og den tendens ventes at fortsætte.

Onsdag løftede den norske hotelmilliardær Petter Stordalen sine planer om at bygge stort hotel og konferencecenter i Aarhus.

 

Den melding vækker glæde hos Flemming Poulsen. Især planerne om et konferencecenter.

- Når det er interessant for alle vi aktører i byen, så er det fordi, konferencecentret kan ikke huse alle de her gæster selv. De overnatninger, der følger med konferencerne, er interessante for både hotellerne, detailhandlen og restauranterne, siger Flemming Poulsen.

Steen Stenstrup, der ejer Hotel Villa Provence i Aarhus, er helt enig.

- Det vil smitte af på alle hoteller i byen, så det bliver et stort aktiv, siger han. 

Læs også Norsk hotelrigmand vil indtage Aarhus: Vi skal lave magi

Konkurrencen er samtidig med til at holde hotellerne til ilden, siger Flemming Poulsen.

- Det, vi har set de seneste år, er, at markedet er i vækst, så vi er ikke afhængige af, at der er konferencer i byen hele tiden. Jeg tror, at konkurrencen gør, at vi holder os på tæerne og sørger for, at vi er opdaterede, vedligeholdt og stadig leverer den bedste service i byen, siger Flemming Poulsen.

Øverst i artiklen kan du se indslaget med hoteldirektørerne.

Nedenfor giver Peer H. Krisensen, direktør i VisitAarhus, sin vurdering af, hvad det stigende antal hoteller betyder for Aarhus.

02:03 Luk video