Optimismen spirer så småt i Gellerupparken

Mød to beboere, som har kunne mærke områdets forvandling

For snart to år siden begyndte den fysiske forvandling af boligområdet Gellerupparken i Brabrand ved Aarhus.

De indledende skridt blev taget, og i efteråret 2014 rykkede maskinerne ind for at æde sig vej gennem betonet. I dag er der tre boligblokke mindre og en helt ny infrastruktur og bypark er på vej.

To af de beboere, som har fulgt områdets forvandling på nærmeste hold, er Allan Fisker og Inga Sørensen. De har begge boet i området i mere end 40 år.

Et år efter Helhedsplanen

TV 2 | ØSTJYLLAND mødte også Allan Fisker i april 2015. Dengang var han en smule skeptisk omkring, hvor stor en effekt, at helhedsplanen - som er "masterplanen" for områdets forvandling - ville have.

Mindre ballade og uro

I dag er han langt mere positiv. Allerede nu har han oplevet, hvordan kriminaliteten er dalet, hvilket bliver underbygget af den seneste opgørelse fra Rigspolitiet, som viser, at antallet af anmeldelser af eksempelvis vold, tyveri og lignende i området er halveret.

- Man hører ikke om piger, der får frarøvet deres mobiler eller tasker, siger Allan Fisker, som tror på, at Gellerupparken går en lysere fremtid i møde:

- Der er mange folk, der brænder for at gøre noget herude på tværs af kulturer.

Også hos Inga Sørensen er stemningen blevet mere positiv. Hun har fra sin altan kunne følge nedrivningen af den lokale skole, Nordgårdsskolen, og opbygningen af børnehaver på samme grund.

De fysiske forandringer betyder mere end som så, fortæller hun:

- Jeg tror, at folk tror, det bliver bedre. Det gør jeg også.

Du kan se, hvordan det går med forvandlingen af Gellerupparken i tv-indslaget øverst i artiklen.