Omlægger rute efter røverier

Dropper syv bus-stoppesteder i aftentimerne

02:00

1 af 2

En del af beboerne i Aarhus-forstaden Hasle skal fremover gå en noget længere tur end normalt, hvis de skal med bussen.

Efter at to af selskabets buschauffører har været udsat for røverier, har Aarhus Sporveje valgt at nedlægge syv stoppesteder i aftentimerne.

Det betyder, at Linie 16 i stedet skal ud på en omvej for at undgå at køre ad Fjældevænget, hvor begge røverier er sket.

Beslutningen om at omlægge Rute 16 blev taget i går. Direktør for Aarhus Sporveje Torben Høyer mener ikke, at det aarhusianske busselskab havde andre muligheder:

- Vi har simpelthen ansvaret for chaufførernes sikkerhed. Så det er ikke nogen falliterklæring. Det, der er irriterende, det er, at det overhovedet opstår, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Begge røverier på Fjældevænget er sket på samme måde. Det seneste røveri fandt sted i lørdags, hvor en mand med et mellemøstligt udseende med en kniv truede chaufføren til at udlevere penge. Derefter forsvandt han fra stedet på en scooter.

Se: Stenkast fører til ruteændring

Flere passagerer på Rute 16 er trætte af, at stoppesteder bliver nedlagt, og at busruten omlægges i aftentimerne. De fleste har dog forståelse for Aarhus Sporvejes beslutning.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg tror også, det er sket ude i Brabrand. Jeg synes, det er sørgeligt, at man er nødt til at gøre det, siger Heidi Skou Hansson.

Sascha Lind Andersen er enig:

- Det kan jeg godt forstå. Hvis man ikke føler sig tryg, så skal man heller ikke være her. Men det er træls, for det går altid ud over alle os andre.

Det er ikke første gang, Aarhus Sporveje omlægger ruter for at forhindre røverier. Sidste år blev en rute i Tilst omlagt, efter at der flere gange blev kastet sten efter busserne.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.