Omdiskuteret cirkus åbner op: Vi har intet at skjule

Cirkus Trapez, der især på de sociale medier kritiseres for dyremishandling, gæster Aarhus i den kommende uge og holder åbent hus

Misrøgtede heste, dyremishandling og det der er værre. Beskyldningerne mod Cirkus Trapez fyger på Facebook, men nu vil cirkusset i dialog med kritikerne og andre nysgerrige.

quote Vi er uforstående over for kritikken og kan ikke genkende den. Faktisk føler vi os forfulgt af en lille gruppe mennesker, som ikke har set cirkusset.

Søren Kastoft, Cirkus Trapez

Fra torsdag gæster cirkusfolkene Aarhus, og om fredagen fra kl. 15-16 inviteres alle til at overvære, hvordan Cirkus Trapez træner dyrene.

- Cirkuspladsen er altid åben for offentligheden, så folk kan komme og se, hvordan dyrene har det. Men nu giver vi så en ekstra mulighed, hvor man kan se en træning af dyrene, siger pressemedarbejder hos Cirkus Trapez, Søren Kastoft, til TV2 ØSTJYLLAND.

For nylig blev de første cirkusartister uddannet fra Danmarks første offentligt finansierede cirkusartist-uddannelse, Cirkusskolen Akademiet for Moderne Cirkus (AMoC).

Senest måtte cirkusset aflyse en planlagt forestilling i Herningcentret, fordi centret blev sablet ned på sin Facebook-side og ikke turde gennemføre arrangementet. Tidligere er Cirkus Trapez også blevet politianmeldt af borgere, der mente, at hestene i cirkusset var underernærede.

- Vi er uforstående over for kritikken og kan ikke genkende den. Faktisk føler vi os forfulgt af en lille gruppe mennesker, som ikke har set cirkusset, men altid kritiserer os på nettet. Dyrene har det godt, vi har intet at skjule, siger Søren Kastoft.

Politianmeldelsen kom der da heller ikke noget ud af, da dyrlæger og Hestens Værn vurderede, at hestene blot var unge og ikke vanrøgtede.

- Nogen er principielt imod dyr i cirkus, men det er en anden diskussion. For det er tilladt at holde dyr i cirkus her i Danmark, lyder det fra pressemedarbejderen.

I maj græssede en flok elefanter fra Cirkus Arena ved Gudenåen i Randers som en del af et naturprojekt. 

Han og resten af folkene bag Cirkus Trapez håber derfor også, at mange af kritikerne kommer til den åbne træning i Aarhus og ved selvsyn ser, hvordan dyrene har det.

- De må meget gerne komme, så vi kan tage en fornuftig dialog med dem. Men de møder nok ikke op, siger Søren Kastoft.

Cirkusset er i Aarhus på Tangkrogen fra torsdag til søndag i næste uge.

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_18e

Siv lever efter sin menstruationscyklus: - Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er

imagescaler

Vinder MGP med sang om handicappet søster: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias