Ombygning af det Kgl. Bibliotek glæder de studerende

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus står efter to års ombygning klar med spritnye faciliteter til stor gavn for byens studerende

Den nye bibliotekshave er en del af den ombygning, Det Kgl. Bibliotek i Aarhus har gennemgået de seneste to år. Niels Nygaard, Arkitema Architects.

En 52 meter lang snoet bænk, en næsten 7 meter høj reol fyldt med læderindbundne bøger, udstoppede fugle og globusser, lyden af rislende vand og et rigt dagslys er noget af det, der møder gæsterne på det Kongelige Bibliotek i Aarhus.

Efter to års ombygning står bibliotekets fire etager med adgang for offentligheden klar til at blive taget i brug af de mere end 450.000 mennesker, der besøger biblioteket årligt.

- Med ombygningen vil vi sikre, at vi også i det kommende år har et attraktivt studiemiljø for studerende ved Aarhus Universitet. Jeg er meget glad for resultatet, siger Erik Hofmeister, vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek i Aarhus.

I videoen ovenfor kan du følge opbygningen af bibliotekshaven. Videoen er lavet af Det Kgl. Bibliotek Aarhus. 

Ombygningen giver bedre studiemiljø

Ifølge Formand for Studenterrådet ved Aarhus Universitet kommer ombygningen af biblioteket i høj grad de studerende i Aarhus til gavn.

Der er mange forskellige rum, hvor der er plads til at studere på forskellige måder med både plads til gruppearbejde og læsning i rolige omgivelser.

Emil Outzen, formand for Studenterrådet i Aarhus

- Det er fedt, at biblioteket viser vejen for at lave studiepladser. Der er mange forskellige rum, hvor der er plads til at studere på forskellige måder med både plads til gruppearbejde og læsning i rolige omgivelser, siger Emil Outzen, formand for Studenterrådet i Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

Ombygningen af biblioteket er blandt andet sket i samarbejde med en gruppe studerende, der har deltaget i workshops og fokusgruppeinterviews. Det er arkitektfirmaet Arkitema Architects, der står bag. 

Læs også Politiet aflyser alle køreprøver i Aarhus

Mange timer på biblioteket

Foruden studieområder rummer biblioteket efter den to år lange ombygning nu også områder, hvor de studerende kan koble fra og tage en pause fra studierne. Der er blandt andet blevet etableret mindfulness-rum og bordtennisborde, som de studerende kan benytte sig af.

- De studerende bruger rigtig mange timer på biblioteket. Det, er det vigtigt, at vi tager højde for, og derfor har vi skabt rum med en bred variation, som tager højde for de mange forskellige behov, de studerende kan have i løbet af en dag, siger Erik Hofmeister, vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek i Aarhus.

Læs også Glad for nyt kønsneutralt toilet: - Folk har kigget skævt til mig

På trods af støj, støv og larm i et hus, der i en lang periode har været mere byggeplads end bibliotek, har brugerne holdt ved, og besøgstallet har været stigende. I 2017 besøgte 446.000 biblioteket.