Olsen afviser kritik fra AGF

Spillerne skal passe til holdet, mener han

Det handler ikke om at være bedst, men om at passe ind i systemet. Sådan lyder formlen for at komme med på ligalandsholdet, fortæller Morten Olsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Tiden er forbi, hvor man blot så på gode fodboldspillere. Man må i stedet finde spillere, der passer til et koncept.

- Mange, som bare vælger gode fodboldspillere uden at tænke videre over det, har brændt nallerne gennem tiden, og de gør det stadigvæk. Det kommer man ikke langt med, siger landstræneren til avisen.

AGF-træner Peter Sørensen og Brøndbys sportschef, Ole Bjur, har de seneste dage kritiseret det Ligalandshold, som Morten Olsen har udtaget til januars tur til Thailand.

Ingen af klubberne har en spiller med, og Peter Sørensen forstår ikke, hvorfor målmand Steffen Rasmussen eller angriber Søren Larsen må blive hjemme, mens Brøndbys Mikkel Thygesen ifølge Ole Bjur også skulle have været med.

Men Morten Olsen kigger på kun på, om spillerne passer til den form for fodbold, han vil praktisere.

- De skal kunne spille den form for fodbold, vi nu engang har valgt at spille. Det kan være, at nogle har gjort det godt på deres klubhold, men at vi ikke tror, at de kan gå ind under vores koncept.

- Sådan er det også for managere, der skal købe spillere, siger Morten Olsen

- Ligalandsholdet er et hold, hvor vi ser nogle spillere an i forhold til en vis spillefilosofi. Kald det et koncept.

- Det kan være spillere, vi har set før, som vi gerne vil se igen, og det kan være spillere, vi kun har set udefra, som vi tror, kan være med til den form for fodbold, fortæller Morten Olsen.

FC Nordsjælland har flest spillere udtaget til truppen, nemlig syv.