Olieudslip i Aarhus Havn: I dag fortsætter oprydningen

Oprydning på havnen fortsætter i løbet af søndag

Flydespærringer sikrer, at olien ikke flyder videre ud i havnen. Foto: Flemming Krogh - Ritzau Scanpix

En slamsuger suger olien op på Aarhus Havn. Foto: Flemming Krogh - Ritzau Scanpix

1 af 2

December har ikke overflod af lyse timer. Derfor strækker arbejdet med at fjerne olie i Aarhus havn sig over nogle dage.

- Når det er mørkt, så det er ikke til at se olien i vandet. Vi har en lille smule, der skal opsamles i vandet i dag, siger Sune Andersen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Stort olieudslip på havn: Mindst fem kubikmeter olie skal suges op

I dag, søndag, forventer myndighederne, at man kan få fjernet det sidste olie, der slap ud i bassinet fredag aften. Det var i forbindelse med tankningen af et containerskib, at olieudslippet skete.

Olien flød ud i havnebassin tre og fire. Ifølge Østjyllands Politi er der løbet mellem 5 og 10 kubikmeter olie ud i havnen.

Fredag aften blev der sendt flydespærringer ud, som begrænser olien i at trænge ud i de andre bassiner og i havet. Ved hjælp af en slamsuger har man i løbet lørdag og søndag suget olien op.

- Og så skal vi lave noget rengøring af skibe, der har fået olie på sig, siger Sune Andersen, der forventer at arbejdet er afsluttet i løbet af søndag.

Ved hjælp af en slamsuger fjernes olien fra vandet i havnen. Foto: Flemming Krogh - Ritzau Scanpix

Både miljøvagten, brandvæsen, Beredskabsstyrelsen er i gang med arbejdet søndag.

Ifølge havnedirektøren har udslippet ikke store konsekvenser for havnen i Aarhus.

Læs også Havnedirektør: Næsten al olie er fjernet fra Aarhus Havn

- Olieudslippet har ikke haft store konsekvenser fra havnen, da det er sket på et tidspunkt, hvor havnen også er på weekend. Det er kun det ene skib, som det har haft konsekvenser for, sagde Jakob Flyvbjerg Christensen til TV2 ØSTJYLLAND lørdag.

Containerskibet skulle være sejlet mod Færøerne fredag eftermiddag, men har indtil for kort tid siden været i karantæne i Aarhus Havn, da det skulle renses for olie. 

Mellem 5 og 10 kubikmeter olie flød fredag aften ud på kajen og ned i havnebassinet i Aarhus. Foto: Flemming Krogh - Ritzau Scanpix