Ole fik en god ide - nu er det USA's bedste

Legetøjet CREATTO, der er udviklet af legetøjsdesigneren Ole fra Aarhus, er blevet kåret som det bedste legetøj i USA i 2020 foran giganter som Hasbro og LEGO.

Legetøjsdesigner Ole Vestergaard Poulsen og hans kone ejer firmaet Mad House A/S, der ligger i det centrale Aarhus.

Virksomheden har de seneste mange år ydet designrelateret konsulentstøtte til etablerede virksomheder, men pludselig for tre år siden fik Ole Vestergaard Poulsen en idé.

En Idé, der nu kun få år efter har slået de største giganter på legetøjsmarkedet som LEGO og Hasbro i kapløbet om at blive kåret til årets bedste legetøj i USA.

CREATTO er figurer med lys i, som man selv samler. Modellen her hedder Unicorn.
CREATTO er figurer med lys i, som man selv samler. Modellen her hedder Unicorn. Foto: Creatto.dk

USA er verdens største økonomi, og netop denne kåring kan derfor vise sig meget hjælpsom for virksomhedens kamp for at udbrede produktet fortæller ejeren.

- Prisen betyder, at der er nogle forbrugere, der får øje på os, hvilket skaber mersalg. Men det betyder også, at det nu bliver nemmere at få butikkerne og distributørerne til at tage vores varer ind, siger ejer af Mad House, der står bag det prisvindende legetøj CREATTO, Ole Vestergaard Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han håber, at prisen kan få en lille indvirkning på det europæiske marked, men forventer mest en positiv respons på det amerikanske marked, der ifølge ham er et svært marked for så små spillere.

Hvad er CREATTO?

Kreativt miljø i Aarhus er essentielt

Ole Vestergaard Poulsens virksomhed står i stor kontrast til de øvrige konkurrenter i kapløbet om at blive årets legetøj i USA 2020.

Blandt de øvrige nominerede i konkurrencen er store multinationale milliardvirksomheder som Hasbro og LEGO. Til sammenligning har Mad House, der er firmaet bag CREATTO, endnu ingen ansatte.

- Det kreative miljø i Aarhus fungerer som en hub, hvor vi henter de ting, vi skal bruge. Der er en fotograf, vi hyrer ind, når der skal tages billeder og en grafiker, som vi henter ind, når vi skal have lavet emballage og så fremdeles, fortæller Ole Vestergaard Poulsen.

CREATTO som modreaktion på LEGO-specialisering

Selvom CREATTO er første gang, Ole Vestergaard Poulsen forsøger sig med at producere legetøj som selvstændig, så har han masser af erfaring fra branchen.

Indtil for ti år siden arbejde han i LEGO-koncernen, hvor han blandt andet har været med til at udvikle populære produktserier som LEGO Bionicle og LEGO Harry Potter. 

Men netop de meget specialiserede produktlinjer, som LEGO i dag arbejder med, danner grundlag for CREATTO, der skal være en modreaktion på selvsamme specialisering.

- LEGO bliver mere og mere specialiseret, og det handler ikke længere om, at børn selv skaber noget. Derfor vil jeg gerne lave et produkt, der ligger op til, at børnene selv skal skabe modellerne ved at samle grundelementerne på forskellige måder, siger Ole Vestergaard Poulsen.

CREATTO-figurerne er inddelt i størrelseskategorier, hvor man både kan få mini-, medi- og maxi-figurer.
CREATTO-figurerne er inddelt i størrelseskategorier, hvor man både kan få mini-, medi- og maxi-figurer. Foto: Creatto.dk

CREATTO har kæmpe potentiale

Ifølge ejeren selv, så har CREATTO et virkeligt stort potentiale som produkt, hvilket hovedsageligt kan koges ned til, at mulighederne er endeløse.

- Da det er et system mere end bare et produkt, så tænker jeg det som noget, der ikke ender som en døgnflue. Jeg har fra erfaring set, at systemer har bedre mulighed for at overleve længe, siger Ole Vestergaard Poulsen.

Derudover fortæller han, at de har ramt en niche i markedet, hvor ingen andre laver det samme. Og eftersom CREATTO også er patenteret, så vurderer han, at virksomheden kan vokse sig meget større, end den er i dag.

regionshospital silkeborg

Patienter og personale evakueret på sygehus efter anmeldelse om røg

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken

Lige nu
Moderna-vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Fem danskere er nu færdigvaccineret mod corona

20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Fængselsmuseet Fængslet

Folk stod i kø for at komme i Fængslet

Else Jensen coronavaccination Plejehjemmet Ankersgade første vaccine

Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag