Øl-yoga hitter stort - og nu vil mænd også lave Krigeren

Omtrent halvdelen af deltagerne på efterspurgt øl-yogahold i Aarhus er mænd

Øl-yoga er en international trend, og det vil Folkeuniversitet gerne bringe til den europæiske kulturhovedstad. Foto: www.bieryoga.de

Det var meningen, der bare skulle have været ét hold. Det er blevet til to hold - og ventelisten er så lang, at Folkeuniversitet i Aarhus kunne have afholdt 10 hold.

Det handler om øl-yoga, der kombinerer yoga-øvelser og øldrikning. Lørdag kommer disciplinen til Aarhus i forbindelse med en såkaldt Hearts & Minds-festival, der tæller over 70 arrangementer i weekenden.

Læs også Nu er mændenes fitness-disciplin her: Øl-yoga

Den store interesse for øl-yoga kommer ikke bag på Johanne Greibe Andersen, der er projektleder ved Folkeuniversitet i Aarhus.

Idéen er at trække yoga lidt ned på jorden, så det ikke er så helligt.

Johanne Greibe Andersen, projektleder, Folkeuniversitet i Aarhus

- Jeg er positivt overrasket, men vi havde også forventet, at det ville falde i god jord. Det første hold blev udsolgt med det samme, siger hun fortsætter:

- Øl-yoga er en international trend, og det vil Folkeuniversitet gerne bringe til den europæiske kulturhovedstad.

Øl-yoga er i øjeblikket voldsom populært i storbyer som Berlin og London.  Foto: www.bieryoga.de

Tilsæt øl = tilsæt mænd?

På traditionelle yoga-hold øver deltagerne stillinger med navne som Træet, Krigeren og Hunden med Hovedet Nedad. Det samme gør man til øl-yoga. Her har man blot en øl i hånden imens, og man må hellere end gerne drikke undervejs i stillingerne.

- Idéen er at trække yoga lidt ned på jorden, så det ikke er så helligt, og der skal være ro til at grine af det, siger Johanne Greibe Andersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Her kan du se et indslag om øl-yoga af britiske BBC News.

Der er typisk flest kvinder på et yogahold, men når man tilsætter øl, tipper kønsfordelingen tilsyneladende en anelse.

- Der er en del mænd tilmeldte. Det ser ud til, at cirka halvdelen bliver mænd. Måske endda flere, lyder det fra Johanne Greibe Andersen.

Læs også Langt mellem mændene til yoga: Jeg ved godt at jeg er en af de få

Øl-yoga er i øjeblikket voldsom populært i storbyer som Berlin og London. Weekendens undervisere i Aarhus kommer fra Berlin, og de har lige rejst Australien rundt for at undervise i den alternative disciplin.  

Psykolog Rune Kappel vil lørdag fortælle om koblingen mellem alkohol og krop og sind, inden deltagerne kaster sig ud i øl-yoga. Foto: www.bieryoga.de