Øget indsats ved berygtet torv: Problemer er flyttet ud i sidegaderne

Østjyllands Politi vil den kommende tid været mere til stede ved Klostertorv i Aarhus efter flere anholdelser

Der er atter udfordringer med udsatte borgere i området omkring Klostertorvet i Aarhus.

Aarhus Kommune præsenterede med stolthed i stemmen de nye faciliteter ved torvet for tre uger siden.

1 af 2

For tre uger siden åbnede Klostertorv i Aarhus i en ny forvandlet udgave, som blandt andet skal mindske den utryghed og uro, stedet har været kendt for gennem mange år. Det lykkedes i en kort periode, men nu er der igen problemer.

Onsdag eftermiddag var en større gruppe forsamlet. De var spirituspåvirkede og råbte op i en sådan grad, at Østjyllands Politi endte med at anholde og sigte tre personer for at forstyrre den offentlige orden.

Læs også Kommune renoverer belastet torv: Håber udsatte finder andet sted

Lidt over midnat var den så gal igen. Her var der meldinger om, at en mand havde trukket en kniv mod nogle af de øvrige tilstedeværende på torvet. Under tumult blev en 29-årig mand sigtet for vold mod en 43-årig, som angiveligt havde truet ham på livet med en smørekniv.

- Der har været flere episoder på det seneste, hvor folk forstyrrer den offentlige orden, og så var der altså også en, der havde trukket en kniv onsdag nat. Så nu vil vi fremover være mere til stede på Klostertorv for at sikre god ro og orden, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løv Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:33

VIDEO: De hjemløse og udsatte borgere jubler over de nye fine forhold ved Klostertorvet. 

Luk video

Beklageligt med forsinkelser

De erhvervsdrivende ved torvet oplever ligesom politiet igen mere uro i området. Politiet er dog altid hurtigt fremme, så i stedet kritiserer de Aarhus Kommune.

- Problemerne er skubbet ud i sidegaderne i eksempelvis Vestergade og Klosterport. Selve torvet er blevet roligere og mere tåleligt, siger restauratør hos Canblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet, Claus Broberg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er ret beklageligt, at det virker til, de steder er forsinket. Det virker lidt som om, at der er gået sommerferie i den hos kommunen.

Claus Broberg, talsmand for de erhvervsdrivende 

Ud over de fysiske ændringer på torvet er det meningen, at nye hellesteder rundt om i Aarhus skal få en del af de udsatte væk fra Klostertorv. Men det tager for lang tid med at få dem klar til brug, mener Claus Broberg.

- Det er ret beklageligt, at det virker til, de steder er forsinket. Det virker lidt som om, at der er gået sommerferie i den hos kommunen, siger han.

01:29

VIDEO: Kim Gulvad Svendsen fra Aarhus Kommune virker her frem på det nye Klostertorv.

Luk video

Lover der sker noget

For 14 dage siden lovede Aarhus Kommune dog, at der kommer til at ske noget.

Læs også Ballade på Klostertorvet: Et nyt busskur kom forbi

- Vi er i gang med at lave hellesteder andre steder i byen – blandt andet ved rutebilstationen – sådan, at vi får skabt nogle ordentlige vilkår for de socialt udsatte, sagde driftschef hos Aarhus Kommune, Kim Gulvad Svendsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vores mål er, at vi får skabt forhold, så det både er til at være social udsat i området på en ikke-jagtet måde og samtidig også at være erhvervsdrivende i området, lød det videre fra driftschefen.

Der er allerede flere hellesteder i Aarhus. Blandt andet på Vester Allé 15 og Ny Banegårdsgade 48. Foto: Google Maps

Kommunen håber på, at renoveringen af Klostertorv kan få de socialt udsatte til at søge derhen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Aarhus Kommune til den nye kritik.

01:29

VIDEO: Jens Søe er en af de utilfredse. Han vil ikke længere acceptere, at hjemløse holder til foran hans ejendom. Så han har bygget et hegn for at holde de socialt udsatte væk.

Luk video