Officielt: Store koncerter vender tilbage

Fra fredag den 4. juni kan østjyderne igen nyde en kold fadøl og noget musik. Fed Fredag er vender nemlig tilbage i Tivoli Friheden i Aarhus.

Der har ikke været mange gode nyheder for de koncerthungrende østjyder i de seneste måneder. Coronanedlukninger og restriktioner har sat en stopper for de fleste af landets festivaler og større koncerter i løbet af den kommende sommer.

Nu er der heldigvis en glædelig nyhed til alle, der savner fadøl og musik til sommer. Fed Fredag vender nemlig tilbage i Tivoli Friheden i Aarhus fra fredag den 4. juni.

- Det er virkelig dejligt. Det føles ligesom, når man lukker kreaturerne ud på marken igen efter en lang vinter, siger Henrik Olesen, direktør hos Tivoli Friheden, til TV2 ØSTJYLLAND.

Zoneopdelte festligheder

Fed Fredag bliver dog ikke helt som det plejer, når der åbnes op for koncerterne.

Publikum vil være zoneopdelt i otte zoner af 200 personer for at sikre mindst mulig smittespredning. Zonerne vil have fire kvadratmeter per person, og hver zone vil have egne toiletter og egen bar.

Ved indgangen får koncertdeltagerne et farvet kort, der viser, hvilken zone de skal befinde sig i. Efterfølgende kan de bevæge sig frit rundt i Tivoli Frihedens forlystelsespark sammen med de resterende gæster, indtil koncerten starter.

Når man kommer ned til zonen, skal man vise sit farvede kort, og udfra farven er man inddelt i zoner.

Alle gæster i Tivoli Friheden skal have et gyldigt coronapas, inden de bevæger sig ind i parken. Derudover indsamles personoplysninger fra koncertgæsterne, der kan bruges ved et eventuel smitteudbrud.

Flere koncerter på én aften

For at imødekomme den efterspørgsel, som Tivoli Friheden har haft på Fed Fredag-koncerterne, har forlystelsesparken valgt at holde to koncerter med den samme kunstner hver fredag. Koncerterne kan derfor maksimalt opleves af 3.200 mennesker per aften.

Koncerterne starter henholdsvis kl. 20.00 og 21.15, og Tivoli Friheden har i første omgang offentliggjort tre koncerter. Det er koncerter med kunsterne Lars Lilholt Band, Lord Siva og Scarlet Pleasure.

- Vi er i gang med at booke kunsterne til de kommende fredage, men der kommer nok til at gå en smule tid, før vi offentliggør den resterende plan for Fed Fredag-koncerterne, siger tivolidirektøren.

Henrik Olesen håber, at coronarestriktionerne kan lempes i løbet af sommeren, men ved endnu ikke, hvor lang tid koncerterne skal være zoneopdelt.

- Vi arbejder med denne model lige nu, og vi klar på, at det kan blive sådan hele sommeren, siger han.

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste