Officerer frygter personaleflugt

Søværnets Operative Kommando foran fusion

Officerernes fagforening frygter et ringere forsvar, hvis forsvarschefen lægger Søværnets Operative Kommando i Aarhus sammen med Flyvertaktisk Kommando og Hærens Operative Kommando i Karup.

Der er 400 ansatte i Søværnets Operative Kommando, og Officerernes Fagforening HOD mener, at en sammenlægning vil give personaleflugt.

- Pas nu på, at vi i vores iver efter at effektivisere, at man ikke gør det så lidt attraktivt at være på arbejdspladsen, at de knaldhamrende dygtige mennesker, der er ansat i Forsvaret i dag, ikke forsvinder andre steder hen, hvor det er mere spændende at være, siger Bent Fabricius, der er formand for Officerernes Fagforening HOD til DR Østjylland.

Ramt af ansættelsesstop

Bent Fabricius fremhæver, at officererne har været ramt af ansættelsesstop og udnævnelsesstop i et år , mens ledelsen har overvejet at slå Forsvarskommandoen sammen med Forsvarsminsteriet.

Han mener, at det sætter sine spor hos personalet.

- De siger samstemmende: Hvorfor skal vi blive i det her firma? Hvad er der af muligheder for os i det her firma? Det er os, der står for skud hver gang, der er noget, der går galt, siger Bent Fabricius.