Østjysk kok vandt DM i sabling af gyldne bobler

Konkurrencen blev afholdt ved dette års Østers- og Muslingepremiere, hvor man fejrer sæsonåbningen for østers- og muslingefiskeri.

Det kræver både teknisk kunnen, øvelse og en lille smule held at ramme plet på champagneflasken hver gang.

Men det formåede kok Søren Borbye, som til daglig arbejder hos Restaurant Klassisk 65 i Aarhus, da han i sidste weekend vandt danmarksmesterskabet i champagnesabling.

DM i champagnesabling blev afholdt i Nykøbing Mors i forbindelse med dette års Østers- og Muslingepremiere, hvor man fejrer, at sæsonen for østers- og muslingefiskeri åbner.

- Og så vandt jeg. Det var meget fedt, siger Søren Borbye til TV2 ØSTJYLLAND.

Modtog vandresabel 

Som deltager i DM i champagnesabling bliver man først og fremmest bedømt på tid. Derudover indgår også personlig fremtoning, og hvordan man hælder champagnen op i glasset, som en del af bedømmelsen.

Det var 11. gang, at Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing Mors fandt sted.
Det var 11. gang, at Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing Mors fandt sted.

- Det handler jo om at hælde op i glas, og så bliver der trukket point fra, om man sabler i første hug, og hvor rent snittet er, siger Søren Borbye og tilføjer:

- Der er nogle sjove franskmænd, der har fundet på, at hvis det skal være en perfekt sabling, så skal man kunne stille et fyldt champagneglas oven på flasken.

Med titlen som danmarksmester fulgte en vandresabel, som fremadrettet kommer til at pryde væggen hos Restaurant Klassisk 65 i Aarhus. 

VIDEO: Se Søren Borbye og hans talent for at sable champagne: 

Som deltager i DM i champagnesabling bliver man først og fremmest bedømt på tid. Derudover indgår også personlig fremtoning, og hvordan man hælder champagnen op i glasset, som en del af bedømmelsen.