Nyt uheld: Ældre kvinde faldt i åen i Aarhus

Blot et døgn efter, at en mand faldt i vandet nær Europaplads i Aarhus skete det igen

Foto: Colourbox

En ældre kvinde fra årgang 1931 faldt sent søndag aften i vandet i åen ved Aarhus nær Europaplads.

Uheldet skete næsten præcis samme sted, som en mand var faldet i vandet et døgn tidligere. Her blev manden under stor opstandelse reddet op af nogle forbipasserende.

- Hun kunne ikke komme op ved egen hjælp, og hun drev hastigt mod havnebassinet, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Jens Rønberg til tv2oj.dk.

Mand faldt i Aarhus Havn natten til søndag: Reddet af to piger

Politiet og Aarhus Brandvæsen blev tilkaldt, og det lykkedes at få kvinden op ad vandet.

- Hun var ved bevidsthed, og hun blev bragt til skadestuen med en ambulance, siger vagtchefen.

Kvinden vurderes ikke umiddelbart til at være i kritisk tilstand.

Piger reddede 41-årig mand

Natten til søndag var det en 41-årig mand, som faldt i åen tæt ved Dokk 1. Ulykken skete kort før kl. 2, hvor nødråb fra manden og to opmærksomme forbipasserende var med til at afværge katastrofen.

- To piger hørte ham råbe på hjælp, og gik ud til havnekanten for at se, hvor råbene kom fra. Her kunne de se en mand ligge i det kolde vand. Han kunne ikke komme op selv. De fik i første omgang smidt et kabel ned til ham, som han kunne holde fast i, har indsatsleder Christian Bandholm fra Aarhus Brandvæsen tidligere fortalt til tv2oj.dk.

Efterfølgende kastede pigerne en redningskrans ud til manden, som med hjælp fra den holdt sig oven vande, indtil brandvæsenet kom frem og fik ham hjulpet op af det kolde vand. Deres hurtige reaktion var altså med til at redde den 41-åriges liv.

Reddede mand i Aarhus Havn: Helena rystede af chok