Nyt spor i sag om forsvundet 29-årig: Politiet efterlyser ung mand på damecykel

Politiet fortsætter eftersøgningen med dykkere og hunde. Derudover efterlyses ung mand, der viste interesse for Peter kl. 02.55 om natten.

Østjyllands Politi har fået et nyt spor i sagen om den 29-årige irske mand, Peter, der har været forsvundet siden natten til søndag.

Politiet er kommet i besiddelse af videobilleder fra et overvågningskamera, der fastslår, at Peter er gået forbi Navitas-bygningen på Aarhus Havn kl. 02.55 om natten. Han har på det tidspunkt retning mod Aarhus Ø.

På videobillederne ses en ung mand, der kører forbi Peter på en damecykel. Den unge cyklist kigger efter Peter i et stykke tid, inden han kører videre væk fra området.

- Vi vil enormt gerne tale med cyklisten, fastslår vicepolitiinspektør Martin Rasmussen fra Østjyllands Politi over for TV2 ØSTJYLLAND

Overvågningsbillederne er i sort/hvid og er optaget midt om natten. Det er derfor vanskeligt for politiet at give et præcist signalement af den unge mand på damecyklen.

- Han har vintertøj på, og det tyder umiddelbart på, at tøjet er mørkt. Meget mere kan vi desværre ikke fastslå ud fra billederne.

Artiklen fortsætter under billedet

Peter forsvundet
Foto: Privatfoto

Dykkere i vandet

Politiet har onsdag fortsat eftersøgningen efter Peter. Således har Søværnet haft dykkere i vandet i området omkring Aarhus Ø. Dykkerne får assistance af hunde fra politiet.

Eftersøgningen i vandet begyndte onsdag formiddag og fortsætter i eftermiddag.

- Det er vigtigt at sige, at der ikke er noget, der indikerer, at han skulle befinde sig i vandet. Omvendt er det en mulighed, som vi bliver nødt til at forholde os til, siger vicepolitiinspektør Martin Rasmussen.

Derudover ønsker politiet fortsat at høre fra personer, der har informationer om Peter eller ved noget om hans færden den nat, han forsvandt.

Siden tirsdag er politiet blevet kontaktet af flere personer, der på hver deres måde forsøger at bidrage til opklaringen.

- Vi har talt med flere personer, der har set en mand, der ligner Peter. Og vi har talt med en, der mødte Peter på den pub, han sidst blev set på. Men vi hører fortsat gerne fra andre, der måske ved noget, siger Martin Rasmussen.

I samme ombæring gentager politiet opfordringen til butiksejere og erhvervsdrivende om at kigge deres overvågningsvideoer igennem og henvende sig, hvis de ser noget, der kunne have interesse.

Politiet har lavet dette kort med mulige ruter, Peter kan have bevæget sig ad natten til søndag.
Politiet har lavet dette kort med mulige ruter, Peter kan have bevæget sig ad natten til søndag.

Bor med sin søster

29-årige Peter er fra Irland, men bor i øjeblikket i Aarhus sammen med sin søster.

Efter at have drukket øl med kolleger sagde Peter pænt farvel et sted mellem midnat og klokken 01.00, hvorefter han forlod 'Pub'en' i Jægergårdsgade. Han gik herefter ad M.P. Bruuns Gade i retning mod havnen.

Politiet er kommet frem til, at Peters telefon gik på en mast ved Grete Løchtes Gade på Aarhus Ø omkring klokken 03.00 natten til søndag. Få minutter forinden blev han som tidligere nævnt set på overvågningskameraerne ved Navitas kort derfra.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Efter at denne artikel blev skrevet, har TV2 ØSTJYLLAND været i kontakt med Peter Burns' tvillingesøster, Katharine. Hun bor sammen med Peter på Aarhus Ø og beskriver hans forsvinden som 'et mareridt'. Du kan læse historien her.

Signalement af Peter