Nyt projekt vil bruge sportsoplevelser til at skabe netværk for flygtninge

Et nyt projekt skal skabe nye venskaber for flygtninge gennem sport

01:46

Projektet Sportskammerater skal sætte flygtninge i forbindelse med folk, der har lyst til at følges med dem til for eksempel fodboldkampe.

- Jeg elsker selv fodbold, og jeg tænkte, at det kunne være vildt fedt at bruge sport til at hjælpe de her flygtninge, som virkelig har brug for det, siger stifter af Sportskammerater, Jesper Mikaelsen.

Idéen bag projektet bunder i meget mere end bare fodbold. Sportskammerater skal nemlig være en måde, hvor på, at flygtninge kan opbygge et netværk i deres nye land. 

Læs også AGF inviterer 700 flygtninge til kamp på Ceres Park

En af dem, der har meldt sig til projektet er Ziad Daoud. Han er flygtet fra Syrien, og i Danmark kender han endnu ikke så mange.

- Jeg har mange venner i Syrien. Jeg er alene i Danmark, siger Ziad Daoud.

Sportskammerater er faktisk lidt af et unikt projekt, mener en forsker. Det har nemlig ikke fokus på deltagelse i sport, men på samværet, der ligger i at være tilskuer. 

- Man kan jo sige, at mange af de integrationsprojekter, der har kørt i idræt, har haft meget fokus på deltagelse, altså det at være med til at dyrke idræt, og man har måske glemt det potentiale, der kan ligge i at være tilskuer, siger forsker i sport og migration Sine Agergaard.

AGF har tidligere inviteret flygtninge til fodbold på Ceres Park. Se mere om det herunder:

02:50 Luk video