Nyt mødested i Aarhus

Centralværkstedet bliver konferencecenter

Det 150 år gamle centralværksted i Aarhus Centrum, hvor DSB har vedligeholdt tog i mange år, bliver nu et nyt mødested. I de historiske lokaler skal der holdes messer, konferencer og intimkoncerter.

I det daglige er der café, og i weekenden kan der huses selskaber på op til 900 personer.

Centralværkstedet har siden 1862 været at finde i hjertet af den østjyske hovedstad. Det er kombinationen af den centrale placering, lige ved Bruuns Galleri og banegården, samt lokalernes sjæl, charme og historie, der har inspireret initiativtagerne.

- Aarhus er inde i en rigtig spændende fornyelsesproces lige nu, men det er vigtigt, at vi ikke glemmer al historien. Jeg ser åbningen af Centralværkstedet som en del af den fornyelsesproces, byen er i gang med. Aarhus kan rigtigt mange ting, men vi kunne være bedre til at afholde messer og konferencer, og det håber jeg, at Centralværkstedet kan lave om på, siger Jürgen Frühwirth, der har indrettet lokalerne.

Jürgen Frühwirth åbnede i 2009 Früd, der på Toldbodgade nær Aarhus Havn fungerer som restaurant, festlokaler og konference-center.

Früd er faldet godt til i Aarhus. Så godt, at Jürgen Frühwirth har måttet sige nej flere gange, end han har lyst til - simpelthen på grund af for lidt plads. Det skal Centralværkstedet lave om på.