Nyt kunstværk: Du kom for sent til festen

Publikum bliver snydt for festens højdepunkter i ny installation på kunstmuseet Aros

De fleste fester er sjovere, mens musikken spiller og humøret er højt. Senere - når kun ølslatterne i glassene er tilbage - er det knap så muntert at træde ind ad døren.

Netop fester, der er ebbet ud, er temaet i en ny udstilling i kælderen på kunstmuseet Aros i Aarhus. Udstillingen "Too Late" er skabt af kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset.

- Det er en installation, hvor vi har holdt en fest for en uge tid siden for en lille gruppe af ikke-kunstfolk. De har festet i rummet og ladet en masse efterladenskaber være efter en abefest, siger Michael Elmgreen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Og så kommer det fine kunstpublikum og ser på efterladenskaberne. Derfor hedder den "Too Late". De er allesammen kommet lidt for sent.

Permanent udstilling

Kunstværket "Too Late" havde premiere fredag den 6. november. Udstillingen er permanent.

For Michael Elmgreen er det vigtigt, at udstillingen får lov at blive i stedet for at skulle pilles ned efter et stykke tid:

En halv million cigaretter bliver til kunst

- Det er sjovt, at den her nedlukkede klub kommer til at være her i årevis. Den samme sang bliver spillet om og om igen. De samme ølflasker, de samme fyldte askebægre og den samme atmosfære kommer til at være her. Det er sjovere, end hvis det bare var en midlertidig udstilling, der bare skulle være der i to måneder.

- Der er noget alvor bag ved kunsten. Den handler om eksklusion. Hvad har vi i vores samfund, hvor man ikke er inviteret, og hvor man ikke kan være med og ikke komme ind? Det handler om, at man også kan komme for sent til mange andre ting i ens liv, hvis man banker på en dør, der ikke bliver åbnet.

Har du også lyst til at komme for sent? Oplev "Too Late" i videoen øverst i artiklen.

Indslaget er en del af programmet Kulturkampen, der bliver sendt onsdag aften kl. 22.35 på TV 2 | ØSTJYLLAND. Du kan også se hele udsendelsen her

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

Dagens mest læste