Nykåret danmarksmester: Skidegod start på 2019

Lørdag vandt Anders Antonsen karrierens tredje danmarksmesterskab i badminton. Efter en god start på 2019, drømmer han stadig om at blive verdens bedste.

02:39

VIDEO: Anders Antonsen er meget godt tilfreds med, hvordan 2019 er forløbet. Vi mødte ham til en snak om den fantastiske start på året.

Det er dagen derpå for 21-årige Anders Antonsen fra Aarhus. I går blev han for tredje gang i karrieren danmarksmester i badminton efter en finalesejr mod Steffen Rasmussen.

Så Anders Antonsen var både træt og glad, da TV2 ØSTJYLLAND i dag mødte den nykårede danmarksmester.

- Det har været en skidegod start på 2019. Det kunne ikke være meget bedre, siger Anders Antonsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Anders Antonsen jubler over sejren mod japaneren Kento Momota i finalen ved Indonesia Masters i januar 2019. Foto: Adi Weda - Scanpix

I januar vandt han en kæmpe sejr ved Indonesia Masters, hvor han besejrede verdensranglistens nummer et, japanske Kento Momota, i finalen. Det var første gang, Anders Antonsen var i så stor en international finale. Og det foregik foran over 10.000 tilskuere.

- Det var fuldstændigt vanvittigt. Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse at vinde så stor en turnering. Og så lige i Indonesien, der måske er det fedeste sted at vinde, siger Anders Antonsen.

04:18

VIDEO: I 2015 mødte vi en ung og noget spinklere udgave af Anders Antonsen, kort efter han havde vundet EM for U19-spillere. Også dengang drømte han om at blive verdens bedste.

Luk video

Tilbage i 2015 mødte TV2 ØSTJYLLAND en 18-årig Anders Antonsen. Dengang var det en noget spinklere udgave, men alligevel havde han et klart mål om at blive verdens bedste badmintonspiller. Det mål har ikke ændret sig.

- Det er helt bestemt stadig målet. Det er sindssygt svært at opnå, men det er nok lidt mere realistisk nu end dengang, siger han.

Læs også Kometen i dansk badminton

Ungdomslivet med tilhørende gymnasiefester, Netflix og fastfood er ofret til fordel for turneringer i Fjernøsten. Men selvom han nogle gange er lidt ensom og bruger meget tid på hoteller og rejser i Asien, er det det hele værd.

Det har været en skidegod start på 2019. Det kunne ikke være meget bedre.

Anders Antonsen, Aarhus Badminton

- At spille foran 10.000 mennesker i Indonesien, der skriger ens navn, og når man slår verdens nummer 1 – det er en oplevelse for livet. Det vægter jeg noget højere end en fest eller en bytur, siger Anders Antonsen.

Anders Antonsen øverst på skamlen efter finalesejren ved DM. Han besejrede Steffen Rasmussen 21-14, 21-10. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Roser fra rivalen

Også hos de lokale rivaler hos Skovbakken, er der rosende ord til Anders Antonsens præstationer.

- Han er måske en ny Viktor Axelsen. Jeg tror da sagtens, han kan hænge på deroppe i toppen. Det har han potentialet til, siger formand for Idrætsklubben Skovbakken, Eddie Morgan, til TV2 ØSTJYLLAND.

Idrætsklubben Skovbakkens formand mener, at Anders Antonsen har potentiale til at hænge på i toppen.

Og måske Anders Antonsens succes også i fremtiden kan få flere unge til at vælge ketchersporten til.

- Hvis sådan nogle folk bliver kendt ude i verden og kan tiltrække nogle folk, der vil spille badminton, så drypper det jo nok også lidt på os, siger Eddie Morgen.

Læs også VIDEO: Tag med Anders Antonsens forældre til EM-finale

Anders Antonsen skal allerede på banen igen i morgen, når hans klub Aarhus Badminton spiller ligakamp i Vendsyssel.