Nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn afsløres torsdag

Torsdag fortæller SAS på et pressemøde, hvilke destinationer man fremover vil kunne flyve til fra Aarhus Lufthavn

Torsdag løftes sløret for, hvilke destinationer østjyderne fremover vil kunne flyve til fra Aarhus Lufthavn.

Østjyderne kan se frem til endnu flere rejsemuligheder, når SAS fra og med foråret satser et trecifret millionbeløb på at udvide sine ruter til og fra Aarhus Lufthavn.

Hvilke ruter, det præcis drejer sig om, bliver først afsløret på et pressemøde torsdag.

Men koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen løfter allerede onsdag lidt af sløret for planen over for Finans.

Læs også Nye SAS-ruter er en "gamechanger" for Aarhus Lufthavn

Først og fremmest øges antallet af daglige afgange til København fra otte til ti.

Samtidig udvides rutenettet til Nordeuropa, ligesom man også i sommerhalvåret vil flyve til populære destinationer sydpå.

- Vi investerer ekstra 150 millioner kroner årligt i at skabe et bedre netværk fra Aarhus Lufthavn, og der er lavet en aftale for en treårig periode fra april næste år.

Læs også Aarhus Lufthavn og SAS indgår samarbejde om mange nye ruter

- Vi er overbeviste om, at der er et stort kundegrundlag for offensiven, siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, til Finans.

Satsningen betyder, at der vil blive brug for yderligere 50 ansatte i lufthavnen, ligesom turismen i Østjylland også ventes at få et løft.

Ud over at kunne udfylde et hul i markedet i Aarhus tror SAS også, at initiativet vil øge trafikken i hele selskabets rutenet.

Læs også Drømmer om nye ruter: Aarhus Lufthavn i tæt dialog med Norwegian

- Vi etablerer næsten en luftbro mellem Aarhus og København, og dermed får kunderne direkte og hurtig adgang til at rejse videre ud i verden til vores mange europæiske og interkontinentale destinationer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Sammenlagt forventer SAS at øge sit årlige passagertal med 200.000 som følge af udvidelsen.

Aarhus Lufthavn er Danmarks fjerdestørste målt på antal passagerer. Sidste år rejste 383.009 passagerer til eller fra lufthavnen.

TV2 ØSTJYLLAND talte den 31. august med bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn, Torben Boldsen, om de nye SAS-ruter. Du kan se interviewet herunder. 

01:16 Luk video