Nye militær-jobs til Aarhus

Tre nye militære arbejdsplader flytter til byen

Den nye forsvarsaftale, som alle folketingets partier undtagen Enhedslisten i dag indgik, betyder, at Søværnets Operative Kommando (SOK) flytter fra Aarhus til Karup. Med SOK flytter også 300 stillinger til Karup.  

Til gengæld betyder aftalen også, at tre helt nye funktioner med Sundhedstjenesten i spidsen flytter til Aarhus - og med den 300 nye stillinger i Aarhus. Dermed fastholdes antallet af militære arbejdspladser i byen. 

LÆS OGSÅ: SOK flytter fra Aarhus

- Det har længe ligget i kortene, at SOK skulle flytte til Karup, så derfor er jeg glad for, at man i forligskredsen med forsvarsministeren i spidsen har haft øje for, at Aarhus stadig skal være et omdrejningspunkt for dele af forsvaret, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

- Vi ville naturligvis gerne have beholdt SOK i byen, men det var realistisk set ikke en mulighed. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu får hele tre funktioner, der flytter til Aarhus i stedet. Vi bevarer antallet af arbejdspladser og ikke mindst forsvarets Sundhedstjeneste kommer til at gå rigtig godt i spænd, med det stærke forskningsmiljø vi har på sundhedsområdet i Aarhus.