Nye jobs i Aarhus: Skarpe politi-øjne skal grave i nettets afkroge

Kriminalitetsbilledet har ændret sig, og politiet har derfor brug for flere analytikere. I Aarhus skal der ansættes 10 nye analytikere

Politiet har brug for 25 analytikere. Det sker, fordi kriminalitet er blevet mere kompleks og kompliceret. Genrefoto. Foto: Rigspolitiet (pressefoto)

Måske har du brugt det meste af dit liv på internettet, taler flydende computersprog og kan finde selv de dybeste afkroge af nettet.

Læs også Østjylland: Eksplosion i IT-kriminalitet

Eller måske har du i mange år haft hovedet begravet i universitetsbøger, hvor du har opnået evnen til at analysere og systematisere store mængde data.

Vi oplever meget mere cyberkriminalitet, og eksempelvis ser vi også, at narkokriminalitet bliver organiseret på nettet.

Flemming Madsen, politiinspektør

Opgaverne hos det danske politi bliver stadig mere komplicerede og omfattende, og politiet har brug for flere hurtige øjne og skarpe hoveder.

Politiet er nemlig på udkig efter 25 analytikere til større og komplicerede efterforskninger, oplyser Flemming Madsen, politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Øst.

Integreret del af teamet

Særlig Efterforskning Øst og Vest er politiets særlige enheder mod organiseret kriminalitet. I vest-afdelingen i Aarhus skal der ansættes 10 nye analytikere.

Politiet opruster i kampen mod kriminelle på internettet. Foto: Claus Bech - Scanpix

- Vi kan helt tydeligt se på kriminalitetsudviklingen, at det bliver mere kompliceret. Vi oplever meget mere cyberkriminalitet, og eksempelvis ser vi også, at narkokriminalitet bliver organiseret på nettet.

- Vi har derfor brug for folk, der kan håndtere store mængde data, og som er særligt god til at søge på nettet og finde oplysninger. Og her mener vi længere end Google-søgninger, siger Flemming Madsen.

Læs også Efter Hamborg-optøjer: Østjyde forsvarer civil ulydighed

Østafdelingen skal hyre 15, mens vestafdelingen i Aarhus som sagt skal ansætte 10 nye analytikere.

- Analytikerne sidder med resten af vores efterforskningshold og vil fungere som en integreret del af teamet, siger politiinspektøren.